Как да се справим със сухата кожа?

Време е за един спа ден у дома
15 ное 2020 21:45, Дарена Найденова
1
Как да се справим със сухата кожа?
Снимка: IStock

Лицевите процедури са магия, която може да превърне една скучна кожа в блестящо, блажено сияние за по-малко от час. Това, което прави този процес още по-добър, е фактът, че има процедура, която може да се справи с всеки кожен проблем.

Но с понижаването на температурите, повечето от нас се насочват към овлажняващите лицеви терапии, пълни с хидратиращи маски, кремове и масла след дълбоко ексфолиране, което разкрива по-ярка и подхранена кожа. И нека си кажем честно: Колкото и да ни се иска да се върнем към спа центровете тази зима, всички ние желаем продукти, които може да използваме и у дома, за да си създаден един ден само за себе си без да ни се налага да ставаме от дивана.

Ето какви стъпки трябва да следвате, за да си създадете един професионален спа ден у дома.

1. Създайте настроение

Много хора искат да пропуснат тази стъпка, но тя всъщност е най-важната. Поглезете се като извадите любимите си неща - ароматна свещ, настройте климатика на перфектната температура и изберете най-успокояващия плейлист, който притежавате. Повечето спа центрове разполагат с аромати като лавандула, портокалово или ванилия. Затова може да са насочите към нещо подобно или пък да изберете друго. Всичко зависи от вас, тъй като вие сте кралицата на дома.

Проучване от 2017 година показва, че вдишването на специфични аромати действа изключително успокояващо на нервите. Лавандулата, например, е известна с това, че облекчава тревожността и депресията, тамянът е популярен за заземяващи практики, а кедърът може да помогне при борбата със стреса.

2. Започнете двойното си почистване с масло

Всяка терапия за лице започва с нежно почистване, независимо от типа или грижата на кожата. Когато се фокусирате върху хидратацията, добре е да стартирате с почистващ препарат на маслена основа, съдържащ в себе си съставки като бадем, слънчоглед или гроздови семки. Освен това трябва да търсите средство за почистване, в което има витамини Е или С. Те ще ви помогнат да изчистите ежедневните замърсянвания и грим от кожата без да я увредите или изсушите

С какво да продължим след това, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бульо, мажи с свинска мас ***.