Рецептата Dnes: Калцоне със зеленчуци и чедър

Вкусна затворена пица
15 дек 2020 09:43, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Калцоне със зеленчуци и чедър
Снимка: istock

Продукти:

1 кг тесто (може и готово)
60 г масло
1 глава лук, нарязан на колелца
1 морков, ситно нарязан
1 глава брюква, обелена и нарязана на ситно (по желание може цвекло или ряпа)
1 голям картоф, обелен и нарязан
125 г гъби, нарязани
2 супени лъжици вода
1 чаена лъжица суха мая
60 мл прясно мляко
1 яйце
125 г чедър, настърган
Сол и черен пипер на вкус
1 яйце, разбито
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Разделете тестото на две топки. Разточете всяка топка в квадратна форма. Оставете тестото да си почива. Загрейте тиган на средна температура. Разтопете маслото в него. Запържете лука за 5 минути, докато стане прозрачен и започне да покафенява. Добавете морковите, брюквата, картофа, гъбите, водата. Намалете котлона. Покрийте тигана с капак. Оставете да къкри 10 минути, като разбърквате от време на време.
 
В малка купа разтворете маята в млякото. Разбийте едното яйце. Добавете го към маята и млякото. Излейте сместа в тигана със зеленчуците. Разбъркайте. Продължавайте да разбърквате, докато сместа започне да се сгъстява. Добавете чедъра, солта и пипера. Свалете от котлона и оставете да изстине. Поставете плънката в единия край на листовете тесто. Прегънете по диагонал. Притиснете краищата с вилица, за да се залепят добре. Намажете с другото разбито яйце. Печете в загрята фурна за 30 минути или до златисто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: пицарецептакалцоне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
kiril преди 3 години
Картофи , моркови , цвекло , това са все продукти за пица.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запържвате кайма,лук,малко счукани орехи,добавяте сол,черен пипер,кимион на вкус,след това поставяте запържената плънка в разточено тесто и пържите на умерен огън,става сто пъти по-вкусно.А лук,месо,счукани орехи е стара българска плънка.Може и мекичета с плънка от трошено сирене да си направите,пак е по-вкусно от чадърите.. опс чедърите
3
1
 
5
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
Чакам си рецептата за манджа с грозде!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чедър... или на български кашкавал.
1
0
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Само рецептите на Ванчето Гъркова са по-обратни на острото...