Когато езикът на любовта подсказва какъв да е подаръкът...

Тайната за най-добрата изненада
23 дек 2020 22:40, Дарена Найденова
4
Когато езикът на любовта подсказва какъв да е подаръкът...
Снимка: IStock

Избирането на перфектния подарък за партньора ви може да бъде сложно, особено ако той не е от типа, който намеква точно какво иска всяка година. Но има един начин да бъдете сигурни, че вашата половинка ще хареса това, което ще им дадете. Тайната е в избирането на подарък въз основа на тяхното изразяване на любов.

Какво всъщност представляват езиците на любовта и откъде да научите този на партньора си?

Езиците на любовта са концепция, създадена за първи път от Гари Чапман – автор и брачен консултант, който е написал книгата „5-те любовни езика“. В наши дни терапевтите и експертите по взаимоотношения често използват този метод, за да помогнат на клиентите си да се разберат по-добре. „Мислете за любовния език на вашия партньор като за начин, по който той разбира любовта и предава чувствата си“, казва Шанън Гънип пред InStyle. Тя допълва, че както има езикова бариера между различните страни, така може да се получи раздалечаване между двама души, ако те говорят различни любовни езици.

„Начинът, по който единият партньор общува любовно, може да не бъде напълно разбран и оценен като любов от другия. Това може да остави двамата объркани и често да предизвика кавги“

Ето защо познаването на любовния език на партньора ви може да е изключително полезно и може да ви помогне да изберете точния подарък за Коледа. Това ще ви гарантира, че човекът отсреща ще се почувства оценен и със сигурност ще го зарадвате.

двойка, любов

Снимка: iStock

Но как да разберете какъв е любовният език на партньора ви? Ако вече не знаете, може да ги помолите да вземат участие в кратката викторина или пък да направите леко детективско проучване сами. „Помислете кога вашият партньор е в особено добро настроение и кога изглежда най-доволен от вас“, предлага Тенеша Ууд – треньор по срещи. Тя добавя, че трябва да се съсредоточите върху това, което прави човека до вас щастлив, а не върху това, което на вас ви харесва да правите за него.

Например, половинката ми е най-щастлива, когато:

- Се събужда до мен, след като сме заспали сгушени на дивана. Тогава техния любовен език може да е физическо докосване.

- Радва се на случайно съобщение, изпратено по средата на деня, в което му/ѝ казвам какво най-много обичам в него/нея. Тогава техният любовен език може да бъдат утвърдителните думи.

- Прекарвате непрекъснато време заедно, без да поглеждате към телефоните си. Тогава техният любовен език може да е качествено време.

- Прибират се вкъщи и се радват, че къщата е чиста и вечерята е готова. Тогава техният любовен език може да бъде акт на служене.

- Радват се, когато се върнете от пътуване и им носите сувенир. Тогава техният любовен език може да се изразява в получаване на подаръци.

След като сте разбрали в коя категория попада вашата половинка, време е да намерите точния подарък. Ето няколко идеи

Физическо докосване

Хората, които ценят физическото докосване, се чувстват най-обичани, когато ги държите за ръка, масажирате ги, играете си с косата им и други. Разбира се, експериментите в спалнята също попадат в тази графа, но не са най-важни.

Вижте повече за подходящия коледен покадърк в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: знациподаръци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Има 2 подаръка, която никоя, ама НИКОЯ жена няма да върне и ще я направят щастлива - обувки или чанта, а може и двете. Аз на моята и купих Кристиан Лубутен и тя се разплака от щастие. Ама наистина се разплака, въпреки, че е милионерка и ми се хвърли на врата. Останалото, дето го пише в статията си идва от само себе си, ако се обичате истински