Как да се възстановим след празничната трапеза?

Според специалист, е важно да се пият много течности
2 яну 2021 12:18, Петя Славова
12
Как да се възстановим след празничната трапеза?
Снимка: БГНЕС

Бурната новогодишна нощ често води до неразположение в първия ден на януари.

Как да се възстановим след празничната трапеза, разказва за "Спутник" Андрей Бобровски, кандидат на медицинските науки, предава БГНЕС.

Да се почувствате добре след прекомерна консумация на храни и силни напитки може да стане също с помощта на напитки, но безалкохолни. За бързо възстановяване трябва да пиете много течности, съветва Бобровски.

Според него най-доброто средство за доброто ни състояние е чистата вода. Ефективни са и напитките, запълващи дефицита на водоразтворими витамини и минерали.

"Добри са прясно изцедените сокове. Следващото – минералната вода. Тя трябва да е не много наситена с микроелементи. Добре е да е или леко газирана, или да отворите капачката и да я оставите да престои 20-30 минути, така че излишната газираност да изчезне и да не дразни чревните стени", каза диетологът.

Киселото мляко и други ферментирали млечни продукти също помагат за доброто възстановяване. Можете да се ободрите с класически кофеин – кафе или чай, но в умерено количество, съветва лекарят.

Но не бива да пиете традиционна зелева чорба сутрин, смята Бобровски. Тонизиращите напитки, като енергийните например, също трябва да бъдат забравени: според лекаря това са най-„лошите сутрешни напитки“.

"Въпреки че някои от тях имат растителен състав, поради особеностите на въздействието им върху организма, категорично не бих препоръчал тонизиращи средства сутрин. Нашата традиция да консумираме кисели краставички също не е напълно правилна", добави лекарят.

Традиционният метод "клин клин избива" с малко количество алкохол също не носи полза. Това има лош ефект върху скоростта на възстановяване и по-нататъшното подобряване на организма, подчерта в интервюто Бобровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Тва эа водолата го знаеме, кандидатче. Щото органиэма ни го иска, а не щото ти да си открил нещо
8
0
 
2
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Пийте по една Гола вОда.
7
0
 
5
 
! Отговори
дедо Риц преди 3 години
За мен празничната трапеза беше днес .БОГАТИТЕ изхвърляха в контейнера шунки,луканки,пържоли ,деконструирани храни и бързо ги изваждах за да не ме преварят кучетата и котките и сега с бабичката пируваме ! Иначе с 125 ? пенция докъде....
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подлютена шкембе чорба, една студена бира за капак и накрая обратно в леглото! Изпитана рецепта от столетия.
5
1
 
9
 
! Отговори
Една преди 3 години
Вие не сте добре.Имам усещането,че живеете в паралелен свят..Каква трапеза,какво преяждане???Вие знаете ли,че има толкова МНОГО хора,които са яли почти нищо в новогодишната нощ,и не само???Вие знаете ли,че има хора,които посрещнаха празниците с кисело мляко и содена питка. ..ВИЕ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕТЕ.В КОЙ СВЯТ????
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бира и шкембе!
3
1
 
7
 
! Отговори
За Възстановяване преди 3 години
1. Вдигане на цените и сметките и данъците2. Плащане на кредити и заеми3. Лечебно гладуване4- Редовни Клизми
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи минерална вода, която да не е с много минерали, даже хич и да е само леко газирана, даже хич... или иначе казано: по-добре чешмянка...И другото велико отркитие - кисело мляко. А защо не направо пробиотици на хапче? С чешмянката.И този е кандидат доктор на медицинските науки... още не е усвоил съвсем говореното на празни приказки с цел хабене на кислорода. Скоро доктор да стане, после доцент, накрая професор, а после ако завърти резбата - здравен министър!
1
1
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
каква празнична трапеза?!