Как да детоксикирате организма след празниците?

Ето някои съвети
7 яну 2021 18:41, Ивета Иванова
6
Как да детоксикирате организма след празниците?
Снимка: Pexels

По коледните и новогодишни празници традиционно хората преяждат, а и често прекаляват с алкохола по партитата. През януари следват и няколко имени дни, така че купоните продължава. Приемането на голямо количество алкохол в този период определено влияе на организма. Ето как да се детоксикарате след пиенето, според британския "Cosmopolitan".

Яжте редовно и балансирано
 
Хапвайте по 3-4 пъти на ден, опитвайте да е по едно и също време всеки ден и залагайте на полезни храни. Опитайте да включите зелени зеленчуци в менюто си, като спанак, както и чист протеин - пилешко и риба. Яжте и умерено количество въглехидрати - кафяв ориз, например, съветва д-р Люк Пратсайдс.
 
Избягвайте захарта
 
В повечето алкохолни и газирани напитки има захар, така че сигурно сте поели много захар през празничните дни. И това увеличава апетита ви за сладко. Но е най-добре да не поемате повече сладкиши и сладки напитки. Избягвайте десертите, бонбоните, газираните напитки и преработените храни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: празнициздраведетокс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Клин - клин избива. С ракия.
4
0
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
С ракия!
3
0
 
3
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Организмът сам се пречиства. Нали затова имаме черен дроб.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се пречистим от какво по-точно?! От отровната рИкия на село, лично варена от баба му- 140кг пингвин без един зъб в устата си, която цял живот яде само "био" храна- пресолена сланина, заразено свинско месце, прекрасен суджук, кисело зелце?! Аз да не съм осморазряден ceляндур, висял седмици по софрите и ял отпадъчни храни?!
1
2
 
8
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Аз си правя сам клизма и пия ракията с хлорна вар да се изчистя.