4 неща, които пречат на щастието ви

Разделете се с тях още сега
10
4 неща, които пречат на щастието ви
Снимка: Istock

Животът не спира, а голяма част от събитията продължават и след 31 декември. Винаги има по нещо, което оставяме зад себе си – контакти, старите вещи, които не са ни необходими и т. н. Така трябва да направим и с лошите навици, които само ни вредят. Вижте с кои 4 е добре незабавно да се разделите.

Сурова критика към себе си

Самокритиката е важна, дори е „полезна“, но когато я има в малки дози. Тя ни помага да останем стъпили на земята, да бъдем по-осъзнати. Но ако вие винаги упреквате себе си, не се радвате пълноценно на успехите, които постигате, не умеете да виждате силните си качества и да ги развивате, да се гордеете със своите добри страни, тогава вие сами си вредите. Твърде много самокритичност може сериозно да навреди на вашето самочувствие и развитие като личност, на връзките, които създавате. Това ви прави плахи и ви спира да разгърнете своя потенциал. Навик, с който е време да се разделите, ако искате да сте наистина щастливи.

Често се тревожите за това, което хората мислят за вас

Още един навик, който пречи на вашето щастие. Винаги ще има някой, който съвсем целенасочено ще иска да ви засегне, да каже уж нещо неволно или ще се опита да ви манипулира, че думите му са били градивна критика, а не обратното. Има ли наистина значение какво мислят за вас другите, дори това да са вашите роднини, приятели?

Ако непрекъснато мислите за това как другите хора ви възприемат и какво смятат, че е правилно за вас, значи живеете живота си по грешен начин. Не трябва да се съсредоточавате върху правенето на неща, които смятате, че трябва да правите, за да ви възприемат другите добре. Ако мислите, че този пример се отнася за вас, то знайте, че тези неща се случват, защото не сте поставили ясни граници.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нахалната разведена любовница на съпруга ми.която си чати с него от кораба на който работи въпреки часовата разлика..коя нормална жена работи на кораб?сигурно моят умник е 10-ия или 20-и. в списъка за ошушкване.
3
0
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
бъдете ЩАСТЛИВИ ХОРА
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямата пречка към щастието е, че хората са непоправими ypoди в огромната си част.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си пожелавам неоженените/неомъжените през тази отминаваща година, да се бракосъчетаем през идната година. Времето лети.