Модни пролетни тенденции за грим

Представена ни от моделите на Dior
15 мар 2021 23:30, Дарена Найденова
6
Модни пролетни тенденции за грим
Снимка: pexels.com

Ако сте гледали пролетната колекция на Dior, представена по време на Седмицата на модата в Париж през септември 2020 година, най-вероятно сте били привлечени както от прекрасните тоалети, така и от безупречното гримиране. Моделите на марката носеха плътна черна очна линия, която бързо ни върна 21 години назад, в началото на XXI век.

Именно затова не се изненадахме, когато Питър Филипс – креативният директор на Christian Dior Makeup – вдигна визията с още едно ниво нагоре за колекцията есен 2021 година. Той трябваше да съчетае грима с визията на Мария Грация Кюри, която се придържаше към пънк естетиката. Моделите ѝ бяха облечени в черни кожени рокли с издути ръкави, комбинирани с високи обувки.

Ето защо Филипс избра да заложи на безцветни устни и драстично опушено око за дамите в дефилето. „Идеята ми беше да изглеждат малко по-непокорни“, казва той пред InStyle. Допълва, че пънк визията на Кюри си е точно символ за бунт, но е трябвало да внимава какво точно прави, за да не би да създаде изцяло нова визия с гримовете си. „Ако бях добавил спирала, по-скоро щеше да стане нещо секси, а ако бях използвал по-мек завършек, щеше да е по-привлекателно“, казва гримьорът и заявява, че опушеното око придава идентичност на визията.

Вижте още тенденции за грим в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
У Пеуник преди 3 години
Пернишката мартеница е когато ти разбият носа, а ти се хилиш и кръвта ти се стича по зъбите.