4 ползи от хапването на репички

Вижте кои са те
20 апр 2021 17:30, Ивета Иванова
14
4 ползи от хапването на репички
Снимка: Pixabay

Сезонът на репичките е тук! Този зеленчук често е подценяван, но носи много ползи за здравето, помага за отслабване, намалява апетита и е чудесна добавка към зелената пролетна салата. Може да го слагате и в зелевата салата, или просто да хапвате няколко репички като следобедна закуска. Ето ползите от тях, според списание "Health".

Нискокалорични са, но пълни с полезни съставки
 
Според "USDA", една порция от 100 грама репички съдържат по-малко от 20 калории, едва 4 грама въглехидрати, почти грам протеин и никакви мазнини. Това ви осигурява и около 30% от необходимия дневен прием на витамин С, който стимулира имунната система. Червено-белите зеленчуци съдържат и витамини от групата В, калий, калций, желязо и магнезий. Идеални са за диета, тъй като са нискокалорични, но засищат и ви зареждат с полезни витамини и минерали.

Пазят от болести
 
Те са член на семейството на кръстоцветните зеленчуци, в което влизат още зелките, алабаша, ряпата, карфиолът, синапът - от който се правят горчица и подправки. Това означава, че са суперхрана, защото като другите кръстоцветни зеленчуци, те са източник на сяра, която намалява възпаленията и пази клетките от рак. Репичките действат и антибактериално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** *** - ***.RU17.CLUB
3
3
 
3
 
! Отговори
Православен преди 3 години
Действат като афродизиак, ако си ги поставите отзад.Със Светлю преди година опитахме. Цяла нощ се клахме.Накрая ги изядохме.
2
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
преди години от такива репички наблъскани с химия се обринах на огромнипетна по гушата и от тогава никакви репички
1
0
 
4
 
! Отговори
Do 1 преди 3 години
Не от репичките а от жинжифила