6 психологически факти, които не подозираме за себе си

Обикновено не взимаме последното парче пица
22 апр 2021 05:00, Михаела Лазарова
6
6 психологически факти, които не подозираме за себе си
Снимка: istock

Колко често питате някого за посоката към дадено място? А намалявате ли силата на музиката в колата, когато се движите през непознати места? Голяма част от нещата, които правим са продиктувани от нашето подсъзнание. Вижте още някои любопитни психологически факти, които ще ви дадат обяснение за някои неща.

Когато говорим пред/с хора, ние жестикулираме

Когато ръцете ни не участват в някаква дейност по време на разговор, тогава обикновено започваме да жестикулираме с тях, което е съвсем нормално. Според професор Андрю Бас от Cornell University, речта и жестовете имат еволюционен произход.

Предпочитаме да паркираме автомобила си в близост до друга кола, макар да виждаме, че има повече празни места за паркиране

Според психолози, това поведение се обяснява с факта, че хората са социални същества и следваме тълпата. Роб Хендерсън, асистент в Yale University, анализира няколко причини за този вид поведение.

Една от тях е тази, че броят на продуктите и услугите около нас рязко се е повишил, а не разполагаме с достатъчно време, за да прегледаме подробно всичко. Ето защо използваме неща, които вече са тествани от мнозинството.

Замислете се само колко често чувате в реклами, че даден продукт е одобрен от всеки 9 от 10 човека и колко често след това сте купили дадената стока.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.