Каква риба да ядете за здраве?

Ето препоръките
Обновена: 3 май 2021 20:38 | 3 май 2021 20:38, Ивета Иванова
46
Каква риба да ядете за здраве?
Снимка: Pixabay

 Знае се, че рибата е сред най-полезните храни, които може да консумирате. Тя е диетична, добра за сърцето, подпомага здравето на мозъка и осигурява полезни мазнини и други важни хранителни съставки - селен, желязо, витамини от групата В. Експертите препоръчват да се яде риба поне 2 пъти седмично, пишат от "Yahoo.com". Ето на кои видове риба да заложите.

 
Сьомга
Деликатесна риба, която е много полезна. Тя е пълна с омега-3 мастни киселини, които влияят добре на сърцето. Източник е и на витамин D, които помага за здравето на костите и помпа имунитета. Витамин D влиза в състава на малко храни, затова е хубаво да хапвате сьомга, за да си го осигурявате.
 
Риба тон
Рибата тон е изключително полезна за сърцето. Тя също е богата на омега-3 мастни киселини, но съдържа и ниацин (витамин В3), който помага да се намалят нивата на холестерола. Жълтоперата риба тон е скъпа, тъй като е деликатесна, но може да си купувате и консерви риба тон, които са по-евтин вариант. Може да си направите салата с риба тон, която да включва царевица, маруля, авокадо, краставица и т.н.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: здравехранариба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
дедо преди 2 години
най-добре е да отидеш у Кафланда ,и да дадеш 100 лв за риба.Всичко е еко и се чувстваш заможен селянин!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е писал статията явно никога не е опитвал черна мряна и балканска пъстърва уловени в нашите реки!
11
0
 
6
 
! Отговори
Номер 1... преди 2 години
...го е написал, човекът!Прясно уловената!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ям си скумрия, шаран, пастърва, все са си хубави.
9
3
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
както каза "другаря Парушев":-"Речната риба е най-хубава!..Морската,..,не струва".Подкрепям напълно забележката долу на колегата за сьомгата!!!..Нещо повече:-ВСИЧКИ "канално отглеждани" риби са с вкус на..МУКАВА!..Защото ги ТЪПЧАТ с нещата,които колегата долу е отбелязал.Няма нищо по-вкусно от речната риба,"родена и израснала" в чиста течаща вода...Но уви!..Отдавна рибата в реките ни е ИЗТРОВЕНА...Защото сме безмозъчни диваци..
8
0
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Хапвам само Балканска пъстърва и то речна, която си ловя в реките около нас. От време на време си хващам и мрена, но не не от Струма, а от чиститеи притоци, например Градевската река. С мои приятели през октомври и септември хващаме и много риба от Бяло море в Гърция, но не е толкова хубава,
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка диво уловена риба е хубава....и да не ви мързи да чистите кости.
6
1
 
27
 
! Отговори
Не ядете сьомга!!! преди 2 години
Сьомгата може да е била изключително полезна преди 30 години, а сега е изключително ВРЕДНА.Повечето от сьомгата идва от ферми за риба, където дават на рибитевсякаква химия и антибиотици. Има филм в Ютюб на английски как сьомгата от Норвегия е най-вреднатахрана, гледайте го.Сьомгата от фермите бяга и така вече е чифтосана с дивата сьомга,сега безопасна е северната, но едва ли вие ще имате достъп до нея на пазара.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таранка
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо имат изброените риби с костура,платиката и бабушката от снимката...Като изключим костура-плевелни риби с ниско качествено месо.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега ям само варени яйца като протеин за мускулите,нема кинти за риба и пилешко месо..
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-хубавата риба е рибицата
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрата е прясно уловената риба.