5 вида алкохол, които влияят зле на кожата

Какво да не пиете, ако искате красива кожа?
31 май 2021 23:00, Екип на Tialoto.bg
26
5 вида алкохол, които влияят зле на кожата
Снимка: IStockphoto

 Ако обичате да пийвате всеки уикенд и отчаяно чакате петъка, за да разпуснете с чашка в ръка, имаме лоша новина за вас. Алкохолът освен че влияе зле на черния дроб и на фигурата ви, може да ви състари бързо с няколко годинки.  Ето и как го прави и кои алкохолни напитки е хубаво да избягвате или драстично да намалите. 

Бира

Ако сте любител на бирата, трябва да намалите темпото, защото бирата е основната причина да имате подпухнало или подуто лице. Пенливата напитка съдържа както захар, така и сол, които допринасят за подуването на корема.

Бяло вино 

Обичате да пийвате чаша бяло вино вечер? Изследване, публикувано в трудовете на американския Университет Браун, установява, че дори консумирането на малки количества бяло вино може да увеличи шансовете ви за развитие на розацея, състояние на кожата, което причинява зачервяване и видими кръвоносни съдове по лицето.

Червено вино

Червеното вино може и да има някои ползи за тялото, но определено не е приятел на кожата ви. Ако като цяло кожата ви е по-уязвима и сте предразположени към обриви, пиенето на червено вино може да ги изостри, поради естествената захар, която се съдържа в напитката. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: алкохол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
За това ние жулим всеки ден по 1 кило ракия и сме с перфектна кожа.
7
0
 
2
 
! Отговори
До Екип на Tialoto преди 2 години
И няма да остареете!
6
2
 
1
 
! Отговори
До Екип на Tialoto преди 2 години
В дрогата е истината келешчета!
5
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
Абе чакайте малко бе! Ние алкохола го пием, а не се къпем в него. Не ни влияе на кожата, а най-вече на настроението и то добре. Такива глупости само някоя женска може да ги напише.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То който пие дали му дреме каква му е кожата а???!!!!Говорим за пиене не за лигавене с една чашка!От седмак или литър нагоре концентрат!Черен дроб не остава със сигурност,а кожата е на последно място!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бира, вино, че то какво друго остана за пиене?Добре, че иде лято да минем на узо.
2
4
 
10
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
По-добре нищо не пийте, и вода даже, пазете си кожата. :)
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките съдържат активното вещество етанол. Ако искате просто да се замаите (да се напиене) пийте двърдо гориво. Водка, ракия и т.н. нез много излилни неща вътре.