Правилният начин за гримиране през лятото

Топлото време не ви забранява да носите грим
30
Правилният начин за гримиране през лятото
Снимка: pexels.com

С повишаването на температурите се подобрява и настроението ни. Започваме все по-усилено да мислим за почивка, за плаж и за срещи с приятели. Благодарение на социалните мрежи пък имаме хиляди възможности за нов външен вид и летен грим, които да пробваме и да създадем малко разнообразие в себе си. Но ако не сте внимателни с избора на продукт, рискувате гримът ви да се разтече по лицето ви веднага щом излезете под горещото слънце.

Поради тази причина почти всеки гримьор се кълне в супер леки, прозрачни, кремообразни продукти, тъй като те намаляват шансовете гримът ви да се превърне в катастрофа. Вместо това правилните формули се сливат в естествено свеж блясък и придават нужната красота. Водоустойчивите продукти също са от ключово значение, за да се гарантира, че всякакви масла или пот няма да разтопят грима.

Безупречният грим – независимо от сезона – винаги започва с хидратираща грижа за кожата. Професионалните гримьори подчертават важността на правилното ексфолиране с удобни инструменти и подготовката на кожата със слънцезащитен крем.

Ето каква е правилната процедура за летен грим1. Ексфолиране
Преди гримьорът Винсент Окендо да започне работа върху лицата на супермоделите, той ги бръсне. „Едно от тайните ми оръжия за създаване на перфектния летен грим е да направя дермапланинг на кожата“, казва той пред Allure. Дермапланингът е процедура по премахване горния слой на кожата с инструмент, подобен на скалпел. След това Окендо нанася лек фон дьо тен или крем.

2. Грунд

В допълнение към ексфолирането, подготвянето на кожата ви с грунд помага на грима да се задържи през целия ден. Хубавото е, че тук не се нуждаете от специални инструменти и може да нанесете продукта изцяло с пръстите си. Вземете малко количество, разнесете го върху лицето си и го оставете около минута, за да изсъхне.

3. По-малко фон дьо тен и още идеи в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: гримлетен сезонсъвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Грунд" ужас!?!? Професионалния грим от близо изглежда толкова зле, все едно си зидал върху тухли. Един път отидох и повече няма да повторя, то не беше пластове, то не беше зидане, промениха ми фейса, мъжа ми каза, че сама се гримирам в пъти по-добре и наистина е така. Вярно за фотосесии се набива доста повече на очи, но не мерси, все още искам да изглеждам, като себе си.