Съвети при избор на офис стол

10 юни 2021 14:04, Александър Попов
17
Съвети при избор на офис стол
Снимка: Pixabay

Ако прекарвате дълги часове в работа пред лаптопа или компютърното устройство знаете колко е важно да имате удобен офис стол, който предлага добра опора на гърба.

Но как да изберете подходящ стол сред голямото разнообразие от модели, които се предлагат на пазара?

4 съвета, които ще ви помогнат при избора

Търсете столове, които предлагат разнообразни функции за добра поддръжка на гърба

Ергономичните столове осигуряват множество точки за опора на гърба и ви гарантират удобството и комфорта на седене.

Затова и нашият съвет е да потърсите офис столове , които имат опция за накланяне, лумбална опора и облегалка с регулируема височина.

Избирайте внимателно тапицерията на стола

Тъй като ще седите дълги часове върху стола, тапицерията му не е за подценяване. Към момента в търговската мрежа се предлагат както тапицирани с кожа или текстил офис столове, така и модели, които са тапицерия от дишаща мрежа.

Тапицираните с кожа или текстил модели са много елегантни и стилни, но откровено казано, ако прекарвате дълги часове върху тях няма да се чувствате много удобно, тъй като задържат топлината на тялото. Затова и все повече производители предлагат офис столове с дишаща мрежа, която позволява въздухът да циркулира и осигурява много по-добър комфорт.

Предпочитайте столове, които предлагат много точки за регулация

Казваме ви това, тъй като колкото повече точки за регулиране имат офис столовете, толкова повече възможности за персонализиране ще имате.

Като за начало е добре столовете да предлагат регулируемост поне на седалката, облегалката и подлакътниците.

Облегалката трябва да има опция да се накланя както напред, така и назад, за да ви осигури възможно най-голямо удобство.

Седалката пък не е зле да може да се регулира на височина, за да можете да повдигнете или свалите стола на подходящата за бюрото ви височина.

Подлакътниците е хубаво да могат да се регулират в множество посоки и да имат опция за преместване както нагоре - надолу, така и напред - назад.

Винаги преди покупка пробвайте стола

Дори и да се спрете на висококачествен офис стол, ако той не може да гарантира комфорта ви и не отговаря на индивидуалните ви изисквания, много скоро ще го захвърлите настрана.

Затова е важно, след като се спрете на модел офис столове да отидете на място в магазина и да пробвате лично височината, дълбочината, ширината и основата на стола.

Как да проверите височината?

Седнете на стола и поставете лактите си върху плота на бюрото. Височината на офис стола е подходяща, ако лактите ви образуват прав ъгъл върху работния плот, а коленете ви образуват ъгъл от 90 градуса.

Как да проверите ширината и дълбочината на седалката?

Ако седалката не ви е удобна или ви е твърде голяма или твърде малка, това може да повлияе не само на комфорта, но и на здравето ви, ако ползвате стола твърде дълго. Затова е добре да се уверите, че ширината и дълбочината на седалката са във вашия размер.

Седалката е с подходящите размери, ако когато седнете, от двете страни на бедрата ви остава по около сантиметър незаето пространство. Що се отнася до дълбочината, то тя е подходяща за вас, ако след като седнете и облегнете гърба на облегалката, между долната част на гърба и седалката остане около 5 см празно пространство (колкото юмрук).

С каква основа да го търсите?

За да могат да ви осигурят свобода на движение, офис столовете е препоръчително да имат възможност за въртене и опция за бързо придвижване. Или казано по друг начин, когато избирате стол е добре той да има не само стабилна основа с пет опорни крака с колелца, които да ви позволяват лесно да се придвижвате, без да ставате от стола, но и да е конструиран така, че да можете да променяте лесно позицията на коленете и торса си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: офис столове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Патил преди 2 години
За седящите повече време наистина тези с кожена седалка са лош избор. Освен по-голямо спарване са и лесно плъзгащи при сядането. Ако си спомняте как на едни мерцедеси в столичния транспорт, седалките бяха с наклон напред и се изсулваха хората, нещо подобно е и с кожените седалки. Наистина си е важно да пробвате как седите, защото стола е за седене, а не за гледане.
2
0
 
1
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
За столовете важи едно правило, колкото е по-красив и модерен, толкова по-неудобен. Но най-важното е да се пробва.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
диванчето ми е стола. раята (работниците на заплата) да седят на столове