7 храни, които не е добре да съхраняваме в хладилник

Това ускори процеса на гниене
19 юли 2021 18:50, Михаела Лазарова
11
7 храни, които не е добре да съхраняваме в хладилник
Снимка: pixabay

Обичаме да пазаруваме хранителни продукти. С внимание избираме тези, които са ни любими. Държим не само цената да е изгодна, но и да имат добро качество. Знаем ли след този прецизен подбор как да съхраняваме хранителните продукти? Така например доматите, ягодите, плодовете с костилки, хляб, шоколад, не е добре да се слагат в хладилник. Ще се ускори процесът на гниене, а в повечето случаи се губят хубавите им вкусове.

Вижте още няколко любими храни, които не харесват ниските температури.

Чесън

Ако държите чесъна в хладилника, ниските температури може да провокират процес на покълване на скилидките, да загубят от вкусовите си качества и хубава текстура. Чесънът се нуждае от циркулация на въздуха. Поставен в кошница, той може да остане с добро качество месеци наред.

Патладжани

Патладжаните са чувствителни към ниските температури. Температура под 10 ° C може да увреди текстурата и вкуса им. Хубаво е да се съхраняват при стайна температура и да не са в близост до други плодове и зеленчуци.

Банани

За да бъдат трайни и вкусни, бананите се нуждаят от умерена температура, за да могат да узреят. Поставени в хладилник ще останат за по-дълго време не напълно узрели. Но ако имат кафяви петънца или вече са по-кафяви, студът ще ускори процеса на гниене.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Топла бира преди 2 години
Можете съвсем спокойно да съхранявате всички изброени по горе храни в хладилника, ако преди това сте го изключили.
7
0
 
0
 
! Отговори
Нанко преди 2 години
Много от нещата тук не са верни!Проверете как се съхраняваха бананите в -Булгарплод!Лимоните,мандарините,портокалите и всички цитрусови плодове!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип е добре всички зелечуци и плодове да се съхраняват в плетена от дърво кошница или дървени касетки, а някои ги увиват в хартии(която също се прави от дърво) , така издържат по-дълго време , може да изсъхват , но не се развалят! Неслучайно, през соца ги слагаха в дървени касетки в магазините, а хората - в избите на хладно, някои увити в хартия, морковите в сандък пясък, а стария фасул се овалва в дървена пепел, за да не го увреждат насекомите!
5
2
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
За бананите е верно в хладилника се развалят бързо.
4
1
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Отдавна си държа хляба в хладилника и точно затова не се разваля. Четох някъде отдавана и се оказа вярно. Тези какво пишат?Доматите също, отвън се размекват и са топли.
3
0
 
4
 
! Отговори
осма храна преди 2 години
е кой слага лук и чесън в хладилник ???
2
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Шоколадо се стопи на 40 градуса - и он у хладилнико :)))
1
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Глупости хлебо само у хладилника го държим :)))