Непродуктивни тренировки - какво да промените, за да отслабнете?

Ето няколко съвета от специалисти
19 юли 2021 22:42, Екип на Tialoto.bg
3
Непродуктивни тренировки - какво да промените, за да отслабнете?
IStockphoto

За да отслабнете, не е достатъчно просто да се движите. Трябва да планирате внимателно тренировката си и да се сдобиете с определени навици, свързани с физическата активност. Това ще ви помогне оптимално да активирате мускулите и метаболизма си и да горите ефективно калории.

Много хора прекарват часове наред в залата на бягащата пътека, без да виждат резултати. Къде грешат?
 
Ето за какво да внимавате, когато спортувате, за да бъде тренировката ви продуктивна:
 
Не прекалявайте с протеините след тренировка
 
Протеините са макрохранителна съставка, която помага в изграждането на мускулите. Но ако след спорт пиете протеинови шейкове, няма да постигнете по-бързо целта си да намалите теглото си.
 
Средната препоръчителна доза за възрастен човек, който спортува активно е дневен прием от 1,2-2,0 г протеини на килограм тегло. Ако приемате прекалено много протеини, те започват да се складират в организма като мазнини, като същевременно се натрупва излишък от отделени аминокиселини. В дълготраен план това може да доведе до напълняване.

Не давате всичко от себе си
 
За да изгорите максимален брой калории, трябва да се поизпотите здраво. От една тренировка нищо няма да стане. Трябва да сте упорити да спортувате редовно – поне 30-40 мин всеки ден. Излизайте извън зоната си на комфорт, не трябва да ви е лесно, за да работят мускулите ви.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако приемате прекалено много протеини, те започват да се складират в организма като мазнини..."- да, да, съхраняват се. Например ако издумкате 5 протеинови шейка един след друг, първите два ще идат за мускулите, следващите два ще ги изпикаете, а петия - ще се конвертира от около 30 грама протеин на 5 грама мазнини. Хехехе. Това да ви е проблема - протеина!