Знаци, че най-добрата ви приятелка е токсична личност

Кара ви да изпитвате вина
5
Знаци, че най-добрата ви приятелка е токсична личност
Снимка: Istock

 Най-добрата приятелка е повече от сестра. С нея можете да споделите всичко, да се смеете, да плачете, да ѝ доверите тайните си. Не с всеки приятел обаче можете да се разбирате еднакво добре. Понякога най-добрият приятел се превръща и в нещо като враг, човек, който непрекъснато ви изнервя, изпива енергията ви, вече не можете да общувате без напрежение. Дали приятелството ви се е превърнало в токсично?

Нетоксичните приятелства няма да ви накарат да се чувствате зле, докато сте в компанията на приятел. Той ще ви предразположи да бъдете себе си, да се чувствате свободни да се изразявате, без да премисляте всяка дума, да се държите напълно свободно. И най-вече да се чувствате в безопасност.

Докато при токсичните приятелства не само не се чувствате в безопасност, а и присъствието на токсичния приятел ви кара да изпитвате безпокойство, липса на подкрепа и разбиране, трудности в общуването.

Токсичното приятелство се усеща много осезаемо и по нагласата ви към срещите с човека. Когато дойде време за седмичната ви среща, а вие изпитвате нежелание да се видите, приемате го като задължение, това е един от знаците, че приятелството ви е токсично за вас.

Кои са останалите признаци, подсказващи токсичен най-добър приятел?

1. Отношенията и общуването ви са еднопосочна улица.

2. Приятелят/ приятелката ви ви иска в определена роля.

3. Кара ви да се чувствате неудобно във всякакъв смисъл.

4. Критикува ви, но не приема вашата критика.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Описаното в този материал не е приятелство, а наказание. Само най-младите момичета могат да си въобразят, че такава им е приятелка. Тя всъщност е само една използвачка, която няма с кого друг да излиза в свободното си време, а не се чувства удобно да се мотае сама по улиците, сладкарниците или вечер в дискотеките. Колкото по-рано престанете да се виждате с такава "приятелка", толкова по-добре.
4
0
 
1
 
! Отговори
Алтер преди 1 месец
На мойта приятелка започва да и излиза пяна от устата, веднага звънвам на 150 и чакам.
3
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Веднага в токсикологията :)))
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ви симпатяга оставяте се вие между приятелки случва се и дразги ама че пак токсичност немма такова нещо те хората си размишляват оставете ги да мислят целувки
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Токсични личности под път и над път. Хора няма вече.