Митове и факти за жегата

Ето какво трябва да знаете
Обновена: 18 авг 2021 12:16 | 17 авг 2021 23:10, Ивета Иванова
8
Митове и факти за жегата
Снимка: Pixabay

 Лятото e в разгара си и дните са много горещи. За съжаление, нямаме възможост постоянно да сме на почивка в планината или на море, където можем да избягаме от жегата. Но има някои начини да се преборим с нея. Вижте кои неща са истина и кои мит, когато става въпрос за  горещините, според "The Sun".

Горещото време възпалява алергиите - факт
 
Ако имате алергии, жегата може да ги влоши. "Когато времето е топло, сухо и ветровито, циркулиращите нива полен във въздуха се увеличават. Поленът е това, към което са алергични хората със сенна хрема и това може също да предизвика астма у някои хора", казва д-р Рейчъл Уорд.
 
Жегата ви нервира и депресира - факт
 
Проучвания показват, че прекалено горещото време може да доведе до високи нива на тревожност и дори повече насилие, включително домашно насилие, обяснява лекарката. Има и изследвания, които посочват, че има връзка между повишаване на нивата на самоубийствата и горещината.

Не трябва да нанасяме слънцезащитен крем постоянно, защото се нуждаете от витамин D - мит
 
Изследвания, които са проведени в Австралия, сравняват нивата на витамин D при хората, които често нанасят слънцезащитен крем и на тези, които не слагат. "Има много малка разлика в нивата на витамин D, така че трябва да нанасяте слънцезащитен крем внимателно и редовно", обяснява д-р Филипа Кей. Препоръчва се слънцезащитният лосион да се нанася на всеки два часа - по 2 чаени лъжици на главата, ръцете и врата и 2 по тялото. Това действие трябва да стане навик, като миенето на зъби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: жегаздравегорещини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имате алергии, жегата може да ги вложи......къде ще ви вложи ве гн яса жии непоръбени неграмотни про сти? Къде?!?! Ге изп укате всите отре пки от тоя гов нян сайт!
5
2
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Мархабе, жорналис йок ама търсим агроном за копане на една нива с коноп на село.Предишен опит е предимство. Заплата при пласиране на стоката. :)))
4
2
 
15
 
! Отговори
Мерхабе преди 2 години
Извинение изкам но съм нов жорналист бежанец от Авганистан. Зеха ме в днесът и съм много дуволен заштото дават по-вече от добра заплата за мен. 450 лева чисто това много пара за мен. Аз сега учи български и оште може знам, ама стана много висок ниво на български. Благодаря.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тъй ще е, щото докато пишат "статии" някои хора си мислят за влагане във влагалище и т.н.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако имате алергии, жегата може да ги вложи." - да ги влоЖи?! Ох... Журналист...
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Горещото време възпалява алергиите" - възпалява алергиите? Брех, досега не съм виждал възпалени алергии. Журналист!