Как правилно да почистим четките си за грим?

Сбогувайте се с бактериите, които се задържат по косъмчетата
25 авг 2021 20:23, Дарена Найденова
5
Как правилно да почистим четките си за грим?
Снимка: Pixabay

Почистването на четките ви за грим не е е най-приятното нещо, което трябва да правите, но е доста важно. С течение на времето четините могат да се превърнат в място за размножаване на бактерии, които могат да доведат до появата на пъпки или черни точки.

Ето защо е изключително важно да почиствате инструментите си за грим поне два пъти месечно. Тези от вас, които използват четките си по-често от обикновено, може да се наложи да включат повече измивания в рутината си. И също така е добре да се отбележи, че ако влакната се усещат твърди при допир, значи сте закъснели с почистването.

Спрете да отлагате измиването на четките си за грим и следвайте стъпките по-долу, за да се сдобиете с чисти влакна, които не гъмжат от бактерии.

Колко често трябва да почиствате четките си за грим?

Честотата на измиване на четките зависи изцяло от времето им на използване. Аниса Кайкер предлага да правите дълбоко почистване на всеки две седмици или веднъж месечно, в зависимост от това колко често се гримирате. За целта използвайте почистващ препарат за четки за грим или вземете нежен почистващ продукт, който няма да наруши влакната, независимо дали са изработени от синтетични или естествени материали. Много блогъри за красота казват, че обикновеното веро за чинии също върши работа.

Въпреки че не е необходимо да почиствате дълбоко четките си всяка седмица, Кайкер препоръчва едно бързо "сухо почистване" след използването на инструмента. За целта ще ви е нужен спрей, който да напръскате върху суха кърпа или кърпичка. Внимателно прекарайте главата на четката през кърпата докато повърхностното замърсяване се отстрани. Оправете четините на четката и я оставете да изсъхне.

Как да почистите четките си за грим?

Голяма част от нас ненавиждат процеса на чистене на четките, поради което го отлагат във времето или пък въобще не го правят. Но избягването на дълбокото почистване просто ще ви създаде повече проблеми като поява на пъпки, черни точки и втвърдяване на косъмчетата. Затова ви предлагаме ефективен процес за почистване на четки, който е изключително лесен и със състои само от три стъпки.

1. Намокрете четките

Накиснете всяка четка в хладка вода. Няма значение дали тя е от синтетични или естествени влакна, не забравяйте да концентрирате течащата вода върху върховете, за да избегнете контакт с лепилото, което държи четините на място. С течение на времето водата може да отслаби лепилото и да доведе до нежелани късания.

Вижте още съвети за гримиране в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: четкагримлицесенки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако можете да си го позволите, не ползвайте четки за грим, те са отживелица.
1
2
 
2
 
! Отговори
Lina преди 2 години
1. Със специален спрей за почистване2. С измиване, чрез мек измиващ препарат и хладка вода. Някои четки сриват до стотина лева и са си за професионални гримьори. Важно си е качеството на четките определено.