Американски маникюр - новата есенна тенденция

Различен прочит на класическия френски стил
10 окт 2021 23:00, Дарена Найденова
8
Американски маникюр - новата есенна тенденция
Снимка: iStock

Бледорозовите нокти, покрити с дъги от яркобяло по върховете, отдавна са известни като френски маникюр. След като за кратко изпадна в немилост, класическият външен вид напълно се възроди и маникюристите започнаха да го променят с шарки, нюанси и креативни цветови схеми. Тези забавни обрати сега имат ново име в света на изкуството за нокти и то е американски маникюр.

Всъщност името не е ново само по себе си, а по-скоро в последно време се приема с ново определение. Маникюристът Том Бачик за първи път чува „американски маникюр“ през 90-те години, точно след завършване на училище за маникюристи. Сега той работи със звезди като Селена Гомес, Оливия Родриго, Дженифър Лопес и много други. В началото на кариерата на Бачик американският маникюр е бил основно френски стил с не толкова интензивен бял цвят и повече естествен базов оттенък, ласкаещ тена на кожата.

„Чудесен начин да постигнете това е първо да нанесете първо белия лак, след това да сложите неутралния нюанс върху целия нокът, включително и върха“, казва Бачик. По този начин ще омекотите визията и ще бъдете малко по-различни от френския стил.

В същото време Бачик също чува хора, които използват определението американски маникюр за едноцветни френски нокти. Например светлосиня основа с тъмносини върхове. И в двата случая той смята, че терминът е маркетингова тактика през 90-те години. Въпреки това, с тенденциите в маникюра, които се появяват ежедневно през 2021 година, благодарение на социалните мрежи, използването на определението американски маникюр за всички алтернативи на класическия френски просто има смисъл.

Разберете повече за този маникюр и вижте снимки в статията на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз имам маникюр на кутрето ,да се чопля из дупките
4
2
 
1
 
! Отговори
мисля преди 2 години
Цвета е подходящ за дама с вкус към класиката,но острите нокти стават само да държите чаша за коктейл,не за бизнес дама или работеща жена.
3
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 години
Много съм развълнуван от статията. Ох.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотен маникюр! А вие показвате само оня червения на бг депутатката.
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такава грозотия. Която кофла си мисли че на мъжете това се харесва много е сбъркала. Това само става за краварките и краварите.