Рецептата Dnes: Фетучини с броколи, пиле и пармезан

Магията на италианската кухня в една чиния
29 окт 2021 09:28, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Фетучини с броколи, пиле и пармезан
Снимка: istock
Продукти:
 
250 г паста фетучини
100 г пресни броколи
1 бр пилешки гърди
2 супени лъжици масло
300 г кондензирано мляко, неподсладено
120 мл прясно мляко
40 г настърган пармезан
 
Приготвяне:
 
Кипнете подсолена вода. В нея сварете фетучините за 10 минути, като в последните 4 минути добавете броколите да се сварят и те заедно с пастата. Отцедете. Нарежете пилешките гърди. В тиган на средна температура разтопете маслото и запържете месото, докато покафенее. Добавете кондензираното мляко, прясното мляко, пармезана и разбърквайте, докато леко се сгъсти. Добавете пастата с броколите. Разбъркайте отново. Сервирайте пастата веднага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
маайте редовно "паста"../имало 16 вида от нея!/..за да бъдете стройни като ..бурета!..Плюскайте и калмари,октоподи,скариди,мухи,скакалци,пълзящи ,охлюви,и различнифекалии!..За да сте "здрави"..