Как да се справите с подпухналите очи?

Ето някои съвети
12 ное 2021 23:09, Ивета Иванова
9
Как да се справите с подпухналите очи?
Снимка: Pexels

На всеки се случва да се събуди с подпухнали очи или тъмни кръгове под очите. Има много кремове, с които може да се мажете сутрин или вечер, за да избегнете това. Но най-добре е да разберете кое води до появата на тъмни кръгове. Генетични фактори, лошо хранене, лоша лимфна циркулация - всичко това може да е причина за подпухналите очи. Ето няколко съвета как да се справите с тях по естествен начин, според американския "Cosmopolitan".

1. Използвайте студени компреси
 
Сложете влажни кърпи под очите, без да ги натискате прекалено много към кожата. Така веднага ще усетите и видите, че кожата ви се успокоява. Студеният компрес помага да се свият кръвоносните съдове, което води до намаляване на подпухването, казва дерматологът Мона Гохара.
 
2. Спете по гръб
 
Ако спите по гръб, e по-малко вероятно да се натрупва течност под очите. Така очите ви няма да са толкова подпухнали и подути, когато се събудите сутрин. Ако не ви е комфортно да спите по гръб, поне сменете памучната възглавница с копринена - така се минимализира триенето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Баджанака преди 2 години
До Анонимен3 Ти па ако знаеш аз колко съм орал 3адния двор на балдъзата, ша ти са приреве напрао.Треа ти кажа че мен сега ме напушва смях, затова че си копал градинката на жената. :D
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Акбе Галева дали вреска така ,ако и го напориш?
2
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Клин клин избива като шеф Андре Токев :)))
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1. Намалете пиенето