Характер според кръвната група - какъв е вашият?

Тези от нулева имат високи стандарти
30 яну 2022 14:45, Теодора Драгоева
5
Характер според кръвната група - какъв е вашият?
IStockphoto

Кръвта е течността във нашите вени и артерии, която поддържа всяка наша клетка в тялото ни жива. Ние обаче рядко се замисляме за кръвта си, а още по-рядко за това дали тя има отношение към нашата личност?

Голяма част от нашата личност се определя от генетичното ни наследство, а част от него е и кръвната ни група. В междукултурно проучване на кръвни антигени и личностни черти, изследователите откриват корелации между типа на кръвта и личността. В друго проучване на момчета-тийнейджъри и стилове на личността, кръвна група А обикновено се разглежда като „по-нежна“. Междувременно групите 0, B и AB се оказаха „по-устойчиви“.
 
Може би сте чували и за книгата „Диета според кръвната група“ от Джеймс Д’Адамо. В нея авторът говори за хранене според типа кръв, тъй като според него съществуват определени връзки между кръвната група и здравето. Например осем от 10 деца с аутизъм имат кръвна група А. В Япония много хора вземат предвид кръвната група, когато си търсят потенциални романтични партньори. Търговците там правят маркетинга на конкретни продукти пак базирайки се на кръвната група.
 
Кръвна група 0
 
Известни личности с този тип кръв са Ал Капоне, Джералд Форд, Михаил Горбачов, Кралица Елизабет II, Джон Ленън, Пол Нюман, Елвис Пресли, Роналд Рейгън и др.
 
Нулева група е първата и изходяща, а това си личи в личностните характеристики на хората, които я имат. Тези хора обикновено си поставят високи стандарти в живота и ги постигат. Личността от „тип 0“ обикновено е лидер, има отлична интуиция и може да се справи със стреса по-добре от хората с други кръвни групи. Тези личности демонстрират увереност, но могат да са малко безчувствени към другите. Хората от нулева група са романтично съвместими с личности от своята собствена кръвна група или с такива от тип AБ.
 
Кръвна група А
 
Известни личности с „тип А“ кръв са: Джордж Х. У. Буш, Бритни Спиърс, Адолф Хитлер, Джет Ли и др.
 
Най-много изследвания за личността и кръвните групи идват от Япония, където 74% от населението има „тип А“. Хората с тази кръв са склонни да бъдат по-чувствителни от тези с другите типове кръв. Стресът може да отслаби имунитета им. За съжаление, хората с кръвна група А обикновено демонстрират повече безпокойство и са по-недоверчиви спрямо другите кръвни групи. Тези личности са склонни да следват интелектуални занимания в области като наука, математика и изследвания. Тъй като клонят към интроверсия, те работят най-добре самостоятелно. Личностите от кръвна група А могат да бъдат доста страстни натури. Те са склонни да бъдат перфекционисти, които демонстрират търпение. Най-съвместими са с други хора с кръв „тип А“ или с личности от кръвна група АБ.

Кръвна група Б
 
Известни личности с този тип кръв са Джак Никълсън, Лучано Павароти, Миа Фароу, Пол Маккартни, Леонардо ди Каприо и др.
 
Ако сте кръвна група Б, вашата личност е склонна да бъде креативна, интроспективна, съпричастна, емоционална и интелигентна.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотални глупости.
3
1
 
2
 
! Отговори
Type O Negative преди 2 години
Това е менюто в ресторанта за вампири.
2
3
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Аз съм А+(алкохолно-положителна) ...и за това не боледувам.Майтапя се.0- съм.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не сте написали за мойта кръвна група А +++