Ходенето по концерти помага да живеете по-дълго

Ето какво показва изследване
9 фев 2022 11:55, Ивета Иванова
16
Ходенето по концерти помага да живеете по-дълго
Снимка: Pixabay

Ходили ли сте скоро на концерт?

Ако не е така, трябва да се поправите. Ново проучване доказва, че хората, които ходят по концерти често живеят по-дълго, в сравнение с тези, които не ходят.
 
Концертите дават прилив на енергия и вълнение. Освен това, те събират хората и създават чувства на щастие и обединеност.
 
Изследването е направено от O2, компания във Великобритания, която притежава някои от най-големите площи и зали, в които могат да се изнасят концерти. От компанията твърдят, че ако редовно присъствате на концерти, ще живеете по-дълго.
 
Когато предстои голям фестивал, особено през лятото и пролетта, много често хората се вълнуват и подготвят с месеци за него. Понякога те дори започват да ядат по-здравословно - ако фестивалът е на морето през лятото и искат да изглеждат добре по тънките дрехи или по банските.
 
Освен това, когато концертите и фестивалите се провеждат на открито през лятото, времето е горещо и хората се потят, докато танцуват и се разхождат, което ги кара да горят повече калории. Това пък води до освобождаване на ендорфини - хормони на щастието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, тоя народ тука ме изтрепа. Наистина е яко да ходиш на концерти и чувството за кеф и предварителна подготовка е точно това. И не е вярно, че у нас през годините не идваха световни звезди - за късопаметните - Мадона, Депеш мод, Металика, Ди Си, Кайли Миноуг. Друг е въпросът, че сега не можеш да се докопаш без сертификат на концерт.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари за глупости не давам.
13
2
 
1
 
! Отговори
Флейтистка преди 2 години
Много интересно, как музикантите от духовата секция на симфоничния оркестър ще свирят с маски. Ето за татова си струва да отидеш на концерт по време на пандемия.
12
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
А колко "здравословен" алкохол се изпива по тея концерти не е истина ....
11
1
 
4
 
! Отговори
. преди 2 години
И аз обичам концерти, но само симфонични.
10
7
 
8
 
! Отговори
Алибег Наркомански преди 2 години
По законите на увеселителният бизнес по правило на такива места добре вървят продажбите на наркотици и набиране на нови клиенти, които не са опитвали и при други обстоятелства не биха дори помислили да опитат.
9
7
 
5
 
! Отговори
Еко Активист преди 2 години
Подобни събирания унищожават и замърсяват природата тонове мръсотия и отпадъции се създават. Шума стресира и убива животните, хората увреждат трайно слуха си. Електричеството изхабено допринася и за увреждане на климата с въглеродните емисии и парникови газове. Също на подобни инициативи има висок риск от предаване ХИВ / СПИН между хората.
8
5
 
4
 
! Отговори
Да АМА Рискове преди 2 години
Риск от преждевременна смърт поради вирусни инфекции, полово предавани болести и риск от пожар и бедствие при таки струпвания на хора тълпата тръгва да бяга и тъпче до смърт падналите хора.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма певци, които да ме заинтригуват. Нека да идват истински световни звезди, които са на върха на популярността си. Поканете Ед Шийрън например, много ще е вълнуващо!
6
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Последните две години то не бяха концерти, то не бе чудо.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То с тоя ковид, ходенето по концерти ни отпадна. С тия изисквания не може да се докопаш до концерта.
4
1
 
7
 
! Отговори
Док преди 2 години
Ама трябва ли да съм ваксиниран за да отида на концерт и кое всъщност помага да живея по-дълго - концерта или ваксината?
3
4
 
12
 
! Отговори
IMMORTAL преди 2 години
Аз ходя на блек метъл концерти и направо се чувствам като безсмъртен войн от ада!
2
2
 
7
 
! Отговори
Пиян залян преди 2 години
Отдавна концертите съм ги сменил с кръчми ..... Наздраве !
1
3
 
11
 
! Отговори
ДС милиции преди 2 години
В България се изтезават хора, какви концерти какъв дълъг живот!