Защо мъжете изоставят добрите жени в живота си?

Отново опираме до мъжкото его, до самочувствието
10 фев 2022 21:43, Михаела Лазарова
53
Защо мъжете изоставят добрите жени в живота си?
Снимка: Istock

Разпадането на връзката и раздялата идват по различни причини. В повечето случаи мислим, че е заради конфликти, неразбирателства, изневери, несходства в характерите. В такива и други подобни случаи раздялата е някак предизвестена. Случват се поредица от събития, които пречат на благоприятното развитие на отношенията, което в крайна сметка води до раздяла и това не е изненада за никого.

Но има и случаи, в които раздялата идва изневиделица сякаш от нищото. А всъщност в основата на разпада на връзката никога не стои просто „нищо“. Обяснение има, дори в случаите, когато мъжете изоставят иначе „добрите жени“ – жените, които се смятат за добра партия, онези, които не са направили нищо лошо, за да влошат отношенията, не и на практика.

Но защо все пак мъжете изоставят добрите жени? Защо си тръгват от жените, които иначе обичат, но с които не могат да продължат връзката си?

Ето три прости причини, поради които мъжете изоставят добрите жени в живота си.

1. Чувстват се притиснати и неадекватни.

Една жена може да е „добра“ по много показатели. Красива, умна, способна, самостоятелна и независима, отговорна към нещата, които прави и в подхода си към парите, може да е прекрасна майка, да не е изневерявала на мъжа си или на бившите си партньори.

Но наред с това тя може да е изискваща повече любов, да е недоволна от усилията и постиженията на партньора си. Може да е твърде осъдителна в изказванията и действията си. Възможно е да се опитва да промени мъжа си по неин вкус. Всички тези и други несъзнателни женски действия могат да накарат мъжа да си тръгне от иначе добрата жена, в която е дълбоко влюбен. Понякога мъжете напускат най-голямата любов в живота си, защото се чувстват нищожни, притиснати, неоценени, със смазано самочувствие.

Когато съществува такъв дисбаланс във връзката, няма сила на света, която да накара един мъж да търпи такова отношение. Различните мъже имат различна степен на търпимост. Някои си тръгват веднага, на други им отнема време. Но в повечето случаи се стига до разруха в отношенията. Някои мъже дори си „тръгват“ емоционално, дори все още да са във връзката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: любовизневяраинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Също и по плешиви, с изскубани вежди си падат българките.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жените на 35 пощуряват. Моята, тотално осигурена си хвана любовник ***. После рева. *** ги разбери.
41
2
 
8
 
! Отговори
Шопендар преди 2 години
А защо жените оставят добрите мъже,и ги заменят с по лоши
40
1
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Мнооогооо глупава статия !!!
39
1
 
7
 
! Отговори
i'm преди 2 години
Поради същите причини, заради които жените изоставят добрите мъже в живота си.
38
1
 
12
 
! Отговори
В. преди 2 години
Обикновено единият обича, а друият приема да бъде обичан. Който обича не изоставя. Ако и двамата се обичат - това е много рядко явление - не се разделят. Ако и двамата не се обичат също не се разделят никога
37
3
 
4
 
! Отговори
кикирики преди 2 години
Я виж колко "добри" женоря са се изказали под статията ...
36
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
36: Да наричаш жена неадекватна самощото не може да готви и чисти или не иска да го прави е незряло и елементарно. Много мои познати казват, че им е писнало да са слугини вкъщи, след като преди това са били и на работа и понякога също са супер изморени. Ако пък я взимаш само за другото и щото е млада, това звучи още по-тъпо.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Разпадането на връзката и раздялата идват по различни причини. В повечето случаи мислим, че е заради конфликти, неразбирателства, изневери, несходства в характерите. В такива и други подобни случаи раздялата е някак предизвестена" А, то, за пари. Егасссси! :)))
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се определя, че една жена е добра?
33
1
 
10
 
! Отговори
До 40 от Упсарин преди 2 години
Съгласен съм с тебе, тези хора, които играят, таман станат на 40 и се опознаят себе си и другия и разберат, че не са един за друг. Виждам много такива двойки.
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-често се разделят хора, които са се престрували на други преди да се "вземат" и след това се оказват съвсем различни и несъвместими личност, пълни с комплекси и поведенчески проблеми. По лоши момчета и момичета е добре да си падаш до 25 год и то без да се "бракуваш" и след това да си търсиш нормален, свестен и до колкото се може спокоен и отговорен човек, ако не искаш да си поредния разведен индивид, защото след 40г според мен да се влюбиш, както на 20г няма, как да стане.
31
1
 
7
 
! Отговори
Упсарин преди 2 години
Кокто го е писал това, не е много добре в главата. Сано пример: "Може да е твърде осъдителна в изказванията и действията си". Обяснете ми, как една жена хем е добра, хем е осъдителна? Значи, вообще не е добра. . . А какво означава да е добра? Това не е важно за семейството всъщност. Важно е да вървят нещата и всички да са доволни.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жените са неадекватни съгласен съм. Може би се намираме в най лошата форма на жените. Всяка втора обяснява жлъчно, как неможе да готви, чисти и тн. То не е въпроса дали можеш, начина по който мислиш. Това са елементарни неща. А 95% от тея които го казват нямат стандарт да НЕ го правят. Мислят си, че като го говорят са интересни.... ами не сте. Даже звучи жалко. Жена на 30 .... ами немога да готвя ... утре кято те изгонят от работа, защото идва другата млада мурваа ко праймм:))
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път жена обяснява на жените що е то да си мъж.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото нещата никога не са такива каквито изглеждат.Никой не е в чуждите обувки и не знае как точно стоят нещата.Уви живота е театър. Зад кулисите е реалността.
27
2
 
5
 
! Отговори
В. преди 2 години
Защото хора се събират и хора се разделят.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата ще си дойдат на мястото, когато едните престанат да развяват мъжкото си его, а другите - лиготиите си. Всичко скорострелно ще се оправи, щото ще започнат да се държат най-сетне нормално, а не да робуват на роли.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може би и мъжете харесват "лоши момичета"?
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам вече в любовта.Жените са неадекватни за такова велико чувство ----> Въобще не са неадекватни, сега всички - и мъже, и жени си втълпяват любов само към парите. После се чудете що е пълно с неадекватници. Що се отнася до произведенията - жената векове е била, както се казва, боса, бременна и край печката. Къде време за такива неща. Докато мъжът винаги си е намирал забавления навън и после само умилно е хълцал.