Как да подобрите настроението и удължите живота си?

Ето някои съвети
3 мар 2022 15:11, Ивета Иванова
13
Как да подобрите настроението и удължите живота си?
Снимка: Pixabay/Gadini

 В забързаното ежедневие и покрай пандемията от коронавирус, много хора се чувстват унили, тъжни, без мотивация и тонус. Оказва се, че има някои простички неща, които ако вършите за 10 минути на ден, ще сте с по-добро настроение и ще се усмихвате повече. А дори могат и да удължат живота. Ето кои са те, според "The Sun".

 
Една чаша червено вино
Да пиете по една чаша вино всяка вечер, не само може да удължи живота, но и може да подобри паметта ви и да направи ума ви по-остър, казват изследователи. Червеното вино съдържа ресвератрол - химикал, който доказано има свойства против стареене. Ако пиете от тази напитка умерено, може да живеете по-дълго, да имате по-добра памет и да намалите риска от кардиоваскуларни заболявания.
 
Танци
Заради пандемията вероятно ходите по-рядко по дискотеки и барове, или на уроци по танци, но това не значи, че трябва да спирате да танцувате! Пуснете си музика и се разкършете за малко вкъщи. Дори може да го направите, докато вършите нещо друго - чистене, приготвяне на вечеря и т.н. Музиката доказано носи добро настроение, а физическата активност удължава живота.
 
Дрямка
Ако имате възможност, поспете малко следобед. Дрямката не е навик само на мързеливците. Не е задължително тя да е дълга - понякога 10-20 минути стигат, за да презаредите. По-дългият следобеден сън пък само ни изморява още повече.

Чистете зъбите с конец
Всички помним и знаем, че трябва редовно да мием зъбите. Но много хора забравят, че е хубаво те да бъдат почиствани и с конци. Проучване на "Journal of Aging" показва, че чистенето на зъбите с конец по 10 минути на ден може да удължи живота. Това пази и от заболяване на венците. Заболяванията на венците може да доведат до сърдечни проблеми, диабет и проблеми с бъбреците.

Решаване на кръстословица
Пъзелите и кръстословиците не са само забавление и начин за прекарване на свободното време. Проучване на Exeter University и King’s College London доказва, че ако всеки ден решавате кръстословица или Судоку, това пази мозъка по-млад. Да учите нов език или да свирите на музикален инструмент също е полезно за мозъка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: настроениездраве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
чети внимателно преди 2 години
Правете друсан кебап мераклийски.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете го на онези, които в момента са на фронта. Дави.
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България се изтезават и Екзекутират хора, моля не пишете наизуст за удължаване на живот !
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ккто е казал Бате Бойко .Работа,работа,работа
4
0
 
6
 
! Отговори
за дълъг живот преди 2 години
млади моми и булки мераклийки както по соца за веселие и дестрес.Те тогаз бяха бая дашни щото нямаше чатове, фейсове, цъкала да си губят времето.Ех весели времена бяха макар и по бедни... Каките на по 55 и нагоре с трепет си спомнят колко хубаво беше без много мислене и задръжки. Сега да му мислят младите кочове
3
0
 
9
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 2 години
А преди как ли са били щастливи хората без продуктовите медийни умнотии скучни навици?Баба ми само с конец си миеше зъбите ?!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят баща е на 88 години и сега като е студено и не излиза навънка...по цял ден решаваш кръстословици.
1
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КАТО ПСУВАТЕ ПО КА ПУТИНИСТ! ТОВА ВИНАГИ ПОДОБРЯВА НАСТРОЕНИЕТО!