По примера на звездите: Бебешки плитки

Каква е новата звездна тенденция?
29 май 2022 14:45, Дарена Найденова
1
По примера на звездите: Бебешки плитки
Снимка: БГНЕС

 Ако сте от хората, за които сплитането на плитка е почти непосилна задача, напълно ви разбираме. Колкото и пъти приятелките да ни обясняват как точно кичурите се премятат един през друг, за да се получи желания резултат, ръцете ни сякаш не могат да направят това, което мозъкът ни иска. Да не говорим, че е трудно да видим какво се случва в задната част на главата ни, дори с използването на огледало. Ето защо новата лятна тенденция при прическите ни прикова вниманието.

Бебешките плитки са ретро стилът, който се завръща с пълна сила този сезон. Освен носталгията по едни по-приятни времена, тези плитки могат да се добавят към почти всяка прическа и пасват на всички текстури и повечето дължини. Най-важното е, че тъй като бебешките плитки обикновено се добавят към предните части на косата ви, всъщност може да видите какво правите, когато оформяте прическата пред огледалото. 

"Тази тенденция определено набира сила и мисля, че това е отчасти, защото много хора подрязаха бретона си по време на пандемията и сега са в стадийн на израстване, така че бебешките плитки са чудесен начин да прикритете някои несъвършенства", казва Лора Полко пред InStyle. Според нея, стилът е млад, жествен, готин и секси, като излъчва игрива, женствена енергия, която е идеална за пролетта и лятото. 

Когато оформяте бебешки плитки, Полко препоръчва разделяне на предните части на косата по диагонал, около 2.50 сантиметра от центъра. Може да използвате различни спрейове или пяни, които да ви помогнат да задържите кичура на едно място по време на сплитане. 

Ако искате да постигнете прическата без видими ластици, Полко има съвет и за това. "Вместо да разделям, когато стигна до средата, прокарвам долната част през дупката между сплетената и несплетената секция и издърпвам. Това премахва нуждата от ластик и насърчава по-плоска плитка", казва тя. Ако искате допълнителна сигурност, заложете на прозрачни ластици за коса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: звездиплитки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая ретро мода от 90-те, която ни е налегнала, не само че не ми навява сантиментални спомени, ами направо си ми изглежда страшно ретро и зле.