Рецептата Dnes: Паста с грах и чесън

Лесна рецепта
24 юли 2022 11:32, Михаела Лазарова
6
Рецептата Dnes: Паста с грах и чесън
Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 пакет паста пене
  • 4-5 скилидки чесън, пресовани
  • ½ чаша зехтин
  • 1 чаша грах, сварен
  • 1 супена лъжица пресен босилек
  • 1 супена лъжица пресен риган
  • 2 супени лъжици пресен магданоз
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 чаша настърган пармезан

Приготвяне:
Сварете граха и го отцедете. Може да използвате замразен, пресен или от консерва. Последният само се отцежда, няма нужда от варене. Кипнете подсолена вода и в нея сварете пастата за 8-10 минути. Отцедете.

В дълбок тиган сотирайте чесъна на ниска температура за около 10-15 минути. Овкусете с пресните подправки. Разбъркайте и свалете от огъня. Добавете пастата и граха. Върнете на огъня. Разбъркайте за 3 до 5 минути. Накрая добавете пармезана. Разбъркайте последно и сервирайте веднага.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз обичам "пържена юфка" със сирене и настърган Пермезан, без кайма! Изяждам половин тенджера от раз! Защо най-вкусната храна е толкова вредна???
3
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 година
Такава паста се прави с "Конкилие" а не с "Пене". Италианците не са измислили толкова форми залудо. Пенето е добро за паста с 4 сирена или Болонезе.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гарнитура не е зле,а какво ще се яде с нея?
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ммм, вкусно! Аз бих я направил с пресен грах и домашно песто с пресен босилек, може би вместо Пармезан ще сложа Пекорино, кедрови ядки или кашу, премиум зехтин и млечен чесън. Лятна вкусотия. За красота може и белен и нарязан на ситно розов домат.