Как да се справите с обидите към вас?

Оповестете явно обидата
19 авг 2022 23:05, Михаела Лазарова
66
Как да се справите с обидите към вас?
Снимка: Istock

В обществото понякога е трудно човек да се предпази от обиди и нападки. Сблъскването с обидно поведение, което цели да ви унизи, обезоръжи или да понижи самочувствието ви, е неизбежно. Навсякъде около нас има хора, които се стремят да ни уязвят по някакъв начин и обидните думи и действия са най-лесният начин да успеят.

Вместо да се поддавате на обиди и да позволявате те да ви повлияят, вижте няколко хитри и мъдри начина да ги отблъсквате с лекота.

Кажете „благодаря“

С тази неочаквана реакция ще изненадате човека, който ви напада и обижда. Ще го парирате и няма да знае как да реагира. Най-очакваната реакция е да отвърнете със същото, но когато благодарите с ирония, това ще го обърка и ще го обезоръжи.

Останете спокойни и заядливи

За да отблъснете обидата лесно можете да запазите спокойствие и хладнокръвие, но и да добавите хаплив коментар. Сдържайте нервите си, дори да ви се иска да се разкрещите и да отвърнете подобаващо. Неочакваният хаплив и заядлив коментар от вашата страна ще смекчи тона на човека срещу вас, който се опитва да ви обиди и уязви.

Може да приемете някои критики, които сметнете за основателни

Човекът срещу вас, който ви критикува или обижда, може да няма непременно лоши намерения, а може просто да иска да ви посочи слабите места, да ви уведоми за пропуските ви. Преди да реагирате, помислете кой съвет можете да запазите за себе си и да вземете поука от него. Останалото отминете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наречето го русофил и фашист