7 знака, че предстои раздяла

Напоследък сте по-загрижени за външния си вид
29
7 знака, че предстои раздяла
Снимка: Istock

Всяка любовна връзка и брак са различни. Нормално е в даден момент партньорите да преминават през трудни ситуации. Но има редица признаци, които показват, че единият от двамата или двамата желаят да прекратят взаимоотношенията.

Ето и някои от тях.

1. Вече не чувствате емоционална връзка.

Въпреки че физическото привличане може да намалява с времето, емоционалната връзка е от съществено значение за успешния брак или връзка. Емоционалното прекъсване първоначално може да бъде трудно забележимо, докато и двамата с партньора ви преминавате през ежедневната рутина на връзката ви.

Но ако внезапно откриете, че вече не споделяте чувствата си един с друг или дори не отделяте време, само за да се насладите на компанията на другия, това е знак, който не бива да подминавате.

2. Сексуалният ви живот е на заден план.

Физическото привличане и желание да правим любов с любимия си човек са един от ключовите компоненти, необходими за една успешна и щастлива дългосрочна връзка. Ако вие или половинката ви вече нямате особено желание да правите секс заедно, това е показател и за липсата на желание за задълбочаване на емоционалната връзка.

3. Вече не обсъждате общи планове за бъдещето.

Това също е показател, че единият от двама ви вече няма желание да бъде в тази връзка/брак и е възможно в даден момент да я напусне. Общите планове, в които има „ние“, а не „аз“ и които се случват за вас двама ви, са важни за стабилността на взаимоотношенията.

4. По-често се чува „аз“, отколкото „ние“.

Това е в продължение на предните редове. Когато партньорите се чувстват щастливи в една връзка, те се виждат като едно цяло, използват „ние“. Според западно проучване от 2021 г., двойките, които са напът да се разделят, подсъзнателно настройват езика си и използват повече изявления „аз“, отколкото „ние“. „Изглежда, че дори преди хората да осъзнаят, че раздялата ще се случи, това започва да се отразява на живота им“, смятат психолози.

„Понякога използването на „Аз“ се свързва с депресия и тъга. Когато хората са депресирани, те са склонни да се фокусират върху себе си и не са в състояние да се свържат с другите толкова, колкото преди.“

Депресията е често срещана в нещастните бракове/връзки и е честа причина за разпад, особено когато депресията се дължи на самите взаимоотношения.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бсп за затвор Какво искаш да кажеш бе, човек? Дешифрирай написаното заради онези, които не можаха да го разберат.
9
7
 
2
 
! Отговори
Цеца преди 1 година
Моя все иска тройки и четворки, води ми разни от бара да ме лашкат той да гледа и да го дърви. Писна ми вечер през вечер по двама по трима да ми се изреждат и да ме джасат до посиняване, искам нежнуст и чуство
8
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 1 година
Снощи ( събота ) към 7 30 се прибирам и гледам до входа на сеседна кооперация чака хазносвач на готова храна . Една кокона слезе да вземе доставката и си викам - " Браво , тая щом в събота вечер не ще да приготви вечеря , а поръчва буламачи , халал му на съпруга - уцелил е !"
7
3
 
21
 
! Отговори
Ако си жена преди 1 година
И си се занемарила, защото те мързи да се движиш повече, да взимаш душ всеки ден и косата ти винаги да е чиста, да си поддържаш облеклото в приличен и кокетен вид (не е нужно да е луксозно), мързи те да готвиш - затова купуваш пици и полуфабрикати, чакаш винаги той да пусне пералната и прахосмукачката и хем не му даваш да си гледа спортните предавания, хем крещиш, че няма да купувате втори телевизор, защото искаш летуване на Малдивите, тогава бъди сигурна, че в главата му се мътят бунтовни мисли
6
0
 
13
 
! Отговори
Знаци си дал ти преди 1 година
Вече трети месец не си платил сметките, не пазаруваш, не носиш у дома нито пари, нито хранителни продукти. Вечер дремеш пред телевизора, дори на разходка не я извеждаш, а когато тя ти намеква, че колежките все я подпитват дали вече не мислите за деца, ти отговаряш, че сте още млади и трябва да си поживеете. Ако ситуацията у вас е такава, бъди сигурен, че милото вече обмисля как най-безопасно и безболезнено да се отърве от теб.
5
2
 
5
 
! Отговори
Активист на атакА преди 1 година
Айде обрахте сабахлям краставиците.
4
4
 
13
 
! Отговори
До Катя преди 1 година
Браво урво, голяма повод за гордост. Заради такива парцали, като теб страдат нормалните хора. Дай й само да се чекне на шпека и да си начеше шушимигата.
3
2
 
24
 
! Отговори
хаха преди 1 година
сами идваме и сами си отиваме, пък и в днешно време бракове и връзки до края на дните са мираж
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сексуалният живот може да си е съвсем наред, но един от двамата среща друг човек, спрямо когото чувства не само сексуално привличане, но има и нещо друго - сходство в характерите, житейските цели и интереси и т.н. Или пък надушва възможност за по-изгоден брак. Такива ми ти работи. Зависи си от човека и от това кой какво търси.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е точно така, но не разбрах защо да се развежда човек?