5 грешки, които допускаме във връзките

Прекалено прилепчиви сте
13 сеп 2022 23:00, Михаела Лазарова
6
5 грешки, които допускаме във връзките
Снимка: Istock

Любовните връзки, както и тези от каквото и да е естество, изискват отдаване, внимание и работа. Да, прочетохте правилно – за да върви една връзка, за нея трябва да се полагат труд, усилия и грижа – точно както за всяко нещо в живота. Погрешно е да смятаме, че само любовта е достатъчна – рано или късно физическото привличане и сексуалната страст изчезват, за да отстъпят място на приятелството, дълбоката връзка и партньорството за цял живот. Добре е, встъпвайки във връзка, да имаме това предвид, за да не се окажем разочаровани по-късно. И така – независимо дали говорим за скорошна или по-дълга връзка, винаги ще има неща, които бихме искали да подобрим, аспекти, по които да работим. По пътя ще допускаме и грешки, разбира се. Какви биха могли да бъдат те? Ето най-често срещаните:

Вие сте нездрави егоисти

В съвременния свят на почит са кариерата, материалните блага и запазването на собствената свобода. Но какво става, ако нашето „аз“ е издигнато в култ? Ако поставяме винаги себе си над другите, включително и пред партньора, твърде вероятно е да изпитаме затруднения във връзката. Тук не говорим за отричането от себе си, пълното отдаване и посвещаване на другия. Просто трябва да умеем да премерим здравословната доза егоизъм, без да изпадаме в крайности. Нека не се отричаме от женската си природа и бъдем грижовни, даващи и загрижени.

Предпочитате компанията на други хора

Партитата, нощният живот, срещите с приятели – това са вашите стихии. Няма нищо лошо да обичате общуването с хора и да сте контактна личност. Но замислете се – не отивате ли прекалено далеч? Може би от време на време е нужно да намалите леко темпото, да поговорите с вашия партньор и да изясните взаимоотношенията си. Трябва да го направите, особено ако половинката ви вече е намекнала за това.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Несмезодий преди 1 година
Само връзкари тука.
1
0
 
9
 
! Отговори
Зависи преди 1 година
Щом имат планове за общо бъдеще, значи всеки един от тях двамата трябва да се съобразява с интересите на другия. Само така ще са пълноценна и щастлива двойка. Ако обаче не са се разбрали, че бъдещето им ще е общо, това трябва да е ясно и на двамата. Не можеш да изискваш от другия да престане да гради бъдещето си само за да ти е удобно на теб. Най-лошо е, когато единият се залъгва, че ги чака общо бъдеще, а другият категорично няма такива намерения.Тогава саможертвите са излишни и единият е губещ