Как правилно да замразите месото?

Увивайте месото плътно
5
Как правилно да замразите месото?

Месото е продукт, който присъства на трапезата на много домакинства. Когато купувате месо за цялото семейство, вероятно количеството е по-голямо, отколкото можете да изядете на едно хранене. Прясното месо се разваля бързо, което налага замразяването му за следващо готвене.

Замразяването на месо обаче не е толкова просто, колкото изглежда. Има някои неща, с които трябва да се съобразите, за да запазите вкусовите и хранителните му качества, а и да улесните готвенето.

Ето някои хитри трикове за правилно замразяване на месо, които ще ви спестят време и ще запазят вкуса и текстурата на любимите ви меса.

Намалете ледените кристали чрез бързо замразяване на месото

Може би ви се струва, че замразяването на месото го предпазва от разваляне, но и при него може да възникне този риск. Най-добрият да замразите месото е като го направите много бързо преди да се е стоплило навън и да е отделило вода и сокове. Ако не замразите месото по най-бързия начин, това ще създаде условия за ледени кристалчета, които развалят текстурата на месото, особено след размразяване. Още един трик е да го подсушите щателно преди да сложите във фризера. Подсушаването е задължително и след размразяване.

Проверете температурата на фризера

Не всеки фризер и всяка камера работят еднакво. Температурата на замразяване е важна, защото от нея зависи дали продуктът ще остане годен за консумация. Във фризера съхраняваме храни, които имат различна трайност. Месото може да се съхранява замразено между 6 и 12 месеца, но само при условие, че температурата е подходяща. Фризерът или камерата задължително трябва да поддържат температура от -20 градуса, за да е месото ви годно за употреба.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: месо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При мен със компресор 52 вата постигам в камерата темтература от -29 до - 32 градуса и в хладилника 6 градуса при консумация 22 киловата за месец .
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кат го ръгна у камерата. Нищо повече.
3
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв режим на тока бе дрогари?... Това да не ви е комунизма?... Айде чемодан вокзал, Москва...
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не замразявам, направо го ям...
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като въведат режим на тока, кучетата и котките ще си отядат на полуразмразени мръвки :)