4 тенденции при обувките за сезона

Какво ще носим тази пролет?
2
4 тенденции при обувките за сезона
Снимка: Istockphoto

 Едно от любимите ми занимания, докато се возя в метрото, е да оглеждам обувките на хората. Може би това е първото нещо, което забелязвам във визията на околните, защото вярвам, че хубавата обувка казва много за личността и модните пристрастия. Също така винаги ми е било интересно да оценявам и анализирам как се променят тенденциите при поколенията и според сезона. 

 
Ако някога влезете в къщата ми, ще разберете, че любовта ми към обувките се простира много по-далеч от анализирането на текущите тенденции. В гардероба и на стелажите отвън имам всякакви модели - от пантофки през маратонки, високи платформи и токчета. В момента всичко е леко разхвърляно, тъй като промяната от зима към пролет е в своя разгар. 
 
Докато прибирах зимните си обувки и казвах довиждане на високите ботуши, дебелите подплати и обемните подметки, си мислех за стиловете, с които ще ги заменя. Очевидните избори като ниски маратонки, сандали и пантофки веднага излизат на преден план, но има и няколко актуални избора, които в последния момент хванаха окото ми. 

Ако и вие сте в разгара на пролетната смяна на обувки, има няколко тенденции, за които да внимавате и към които да се насочите този сезон.
 
 

1. Мери Джейн

Обувката "Мери Джейн" е изключително популярна заради своята гъвкавост и практичност. Отличителната й черта е каишката, която минава през горната част на крака и традиционно се закопчава с катарама или копче. Преди да бъде наречен "Мери Джейн", моделът се наричал просто "обувки с каишка" и е бил носен от деца в края на 19-и и началото на 20-и всек. Изненадващото е, че той е бил носен по-често от момчета, отколкото от момичета.
 
През 1904 година обувките стават известни като "Мери Джейн", когато компанията Brown Shoe от Мисури ги кръщава на името на палавия анимационен герой Бъстър Браун и неговата любима Мери Джейн. 
 
Въпреки далечната година на производство, моделът не спира да е сред водещите тенденции. Това е красива обувка, която предизвиква усещане за носталгия и изглежда изключително добре, когато се съчетава с рокли, правейки я перфектна за пролетта. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: обувкитенденции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С текезарски маратонки тип "царвули".
1
0
 
2
 
! Отговори
Рид преди 11 месеца
С такива обувки по разбитите и мръсни улици у нас вече не може да се ходи.