6 неща, които да направите преди всяка почивка

Съвети за пътуване
Обновена: 14 авг 2023 14:30 | 14 авг 2023 14:30, Дарена Найденова
5
6 неща, които да направите преди всяка почивка
Снимка: Istockphoto

Билетите са резервирани, чантите са опаковани и сте готови да излетите за така необходимата почивка. Но преди да натоварите куфара си в колата и да го заключите, първо трябва да направите няколко неща. Независимо дали тръгвате на път за пътуване през страната или се качвате на самолет до далечно място, трябва да се уверите, че къщата ви е в ред - буквално и преносно - преди да тръгнете. 

Остават съвсем малко седмици до края на лятото, което ни позволява да си направим поне още едно-две кратки пътувания до морето. Родното Черноморие предлага интересни оферти, които няма да ни карат да чакаме по граници и да губим от така ценното време за плажа. Въпреки че се намираме в България и можем бързо да се върнем до вкъщи, ако сме забравили нещо, този сценарий никога не е добър. Затова е важно да бъдем напълно уверени, че сме взели всичко необходимо, че сме проверили дома си преди да тръгнем и можем спокойно да се отпуснем да удобния шезлонг. 
 
Преди да влезете в режим на пълна ваканция, не забравяйте първо да зачеркнете тези неща в последния момент от списъка си със задачи.

1. Изчистете хладилника и изхвърлете боклука

Тази остатъчна храна няма да мирише толкова вкусно след седмица. Преди пътуването си се стремете да изядете възможно най-много от нетрайните си продукти. Ако нещо все пак остане, по-добре го хвърлете, дарете го или го оставете на животните пред блока, за да се предпазите от нежелани гости или неприятни миризми. След това изхвърлете боклука, за да не вмирисвате целия апартамент, докато ви няма.

2. Освободете място в телефона си

Докато правите снимки на всичките си страхотни приключения, последното, от което се нуждаете, е известие, че паметта ви свършва. Ако виждате, че мястото за съхранение в телефона ви е близо до изчерпване, отделете малко време, за да качите старите снимки на компютъра и да изтриете неизползваните си приложения. След като отметнете това в списъка си за ваканция, можете да се чувствате свободни да правите толкова снимки и видеоклипове, колкото искате.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: пътуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Последно, не подслушвай чужди разговори, за да демонстрираш превъзходство!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Предупреди важните хора, бъди готов да прекъснеш почивката ако е необходимо, отиди там където, знаеш какво да очакваш.
2
2
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 8 месеца
То лятото свърши те за море ми говорят.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пари ми дай акъл не ми давай :)))