5 очаквания за брака, които е съвсем нормално да имате

Не можете да бъдете единственият фокус на живота на другия
10 ное 2023 23:00, Михаела Лазарова
18
5 очаквания за брака, които е съвсем нормално да имате
Снимка: Istock

Често се питаме какъв трябва да бъде един стабилен брак, особено ако сме израснали в нестабилни семейства. Надяваме се да не повторим грешките на родителите си, но имаме и очаквания за нашия брак. Нормално е да ги имаме. Те са важни, но още по-важно е да са реалистични. Вижте 5 очаквания за брака, които е съвсем нормално да имате.

1. И двамата ще се променяте и ще растете като личности постоянно

С годините ще забелязваме, че с партньора нис е променяме не само физически, но и като личности. Не става въпрос само за процесите на стареене, но знаем, че нивата на енергия, сексуално желание и интерес към брака също ще се променят с времето.

Когато хората се обвържат с по-ранни, по-млади версии на своя партньор, това е свързано със значително неудовлетворение от брака. Двойките, които са щастливи заедно в напреднала възраст, са се научили да приемат и дори да намират радост в израстването и промяната на своя партньор, дори ако тази промяна първоначално е в области, които ги карат да се чувстват неудобно, като нови интереси, нови приоритети или нови ценности.

2. Решенията се вземат заедно, като се имат предвид както нуждите, така и желанията на всеки партньор

Едно от очакванията за брака е, че партньорите няма да вземат едностранни решения в основни области, като например решение да напуснат работата си, въпроси свързани с децата, семейния бюджет и т. н. В стабилните бракове важните решения трябва да се вземат след добра комуникация, в която и двете страни са постигнали съгласие, има компромис, съпричастност. Решенията трябва да накарат и двамата да се чувстват добре, дори и да не са толкова щастливи, колкото всеки би бил, ако постигне своето. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: браксемействолюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сека вечер да и слепва жуките...
4
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Пррростаци в страната и в този форум дал господ. Правилен е коментарът за тъщите и свекървите. Тук е национален спорт да се плюе снахата или зетят и за минималното провинение да се пищи какви некадърници са. Свидетел съм на множество такива сцени как за една неизмита чиния свекървата изпада в истерия и навива сина си да се развежда, докато е врещяла години наред как не се женел? Бягайте далеч и не ги бръснете за нищо!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Очаквам бракът да е с по-ниска цена, нещо като 90% намаление.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тя очаква от него той да носи достатъчно пари и да я глези. Той си мечтае за съпруга, която винаги ще изглежда като момиче под 25-годишна възраст и няма да му прави скандали, когато той се заглежда след други хубавици или ако усети, че той от време навреме й кръшка.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е за хора, които се обичат!