Тенденции при прическите за 2024 г.

Ето кое е хит
1 яну 2024 23:15, Ивета Иванова
10
Тенденции при прическите за 2024 г.
Снимка: iStock/Halfpoint

 2024 година е тук, а с нея официално на ход идват и нови тенденции в прическите. Как да оформите косата, за да изглеждате наистина модерни, стилни и да правите впечатление? Вижте най-актуалните прически за новата година, според американския "Cosmopolitan".


Диадеми
Този обичан аксесоар за коса се завръща. В последните години диадемите бяха на почит, но основен хит бяха фибите и шнолите. 2024 г. обаче ще бъде превзета изцяло от диадемите. Модерни ще са всякакви диадеми - масивни и забелязващи се, с бижута, такива, приличащи на тиари и корони, по-семпли и изчистени тънки диадеми, ленти за коса от плат и т.н. Важно е да носите много видове диадеми и то с всякакви тоалети - спортни, официални, ежедневни. Може да топирате косата за още повече ефект, а може и просто да сложите диадема, без да правите специална прическа. Диадемите изпъкват, правят прическата по-интересна и идеално допълват визията.

Влажна коса
През последните месеци тази прическа започна да стана хит. Много знаменитости, като Джиджи Хадид, Бела Хадди, Джей Ло, Ким Кардашян и др., заложиха на "течна" или "влажна" коса. Става дума за изправена коса, която обаче изглежда все едно е леко мокра или влажна, сякаш преди малко сте излезли от банята или морето. Този ефект се постига с лак за коса, гел или олио за коса. Трябва косата да изглежда и леко лъскава, блестяща. С тази прическа сте много стилни. Отива си както с дънки, ризи и обикновени блузи, така и с официални рокли.

Кок с плитки
Много хора приемат кокът като официална прическа и залагат на опашки за ежедневието. Но сега кокът се завръща и ще го виждаме навсякъде. Става дума за специален вид кок, който е оформен чрез плитки. Трябва да сплетете косата на една или две плитки, после да ги вдигнете нагоре и да усучете, докато оформите кок. Така прическата става много интересна и определено ще изпъквате, където и да сте. Естествено, това е перфектен вариант за официални събития, но може често да си правите кок с плитки и за училище, работа, разходките в парка и т.н.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Силно заинтригувАна преди 3 месеца
Прическата за 2024?Отпред на триъгълник, отзаТ на черта......
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Тая - Млъкни ***, ще ни вкараш във война с Дания! Не прочете ли, че престолонаследникът им, който още този месец щял да стане крал, има прякор Пинго (галено съкращение на думата пингвин). Поводът възникнал при инцидент. Водолазният му костюм се повредил при някакво гмуркане и поради тази причина, когато излязъл от водата се движел, клатушкайки се странно като пингвин.
6
0
 
1
 
! Отговори
Красноречиви шопски преди 3 месеца
названия за естествените форми на главите на местните моми, получени в резултат на качествата на косите им и на начина, по който ги носят: Буча, кореля, половник. Пояснявам, "половник" се нарича голям дървен съд, в какъвто в миналото са наронвали големи количества царевични зърна. "Буча" наричат овца с необичайно рунтава козина на челото. "Кореля" е местно название на някакво демонично същество. Когато две шопкини се ругаят и едната нарече опонентката си "Чyмo!", другата й отвръща "Корельо!"
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обаче според традиционните критерии на някои народи в Северна Европа е неприлично да излезеш извън дома си с мокра коса.
4
1
 
1
 
! Отговори
СигурниЛиСа,че е кок преди 3 месеца
Истинският кок,преди направата на който косата се сплита на плитки, е много красив и се прави трудно. Без чужда помощ малко жени могат да си направят такава прическа. Но това, което описват по-горе в статията е нещо съвсем друго.Помня, че когато моята баба се къпеше, първо си измиваше косата, после я сплиташе или на една, или на две плитки, вдигаше ги нагоре и ги усукваше, но не считаше, че е кок онова нещо, което оформяше на главата си и закрепваше с фиби, за да не й пречи, докато мие тялото си
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди време в района на "Дианабад" понякога срещах жена на средна възраст, облечена нормално, но на главата си винаги носеше корона, която вероятно е от театрален реквизит. Като казвам корона имам предвид копие на царска такава. Жената вероятно е имала някакъв проблем с психичното здраве. През последните няколко години вече не я виждам.
2
1
 
2
 
! Отговори
Камилче преди 3 месеца
Камилче
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво е "тенденции"? На кой език е?