Рецептата Dnes: Лучена супа

Много вкусна
14 яну 2024 10:32, Михаела Лазарова
6
Рецептата Dnes: Лучена супа
Снимка: Istock

Продукти:

  • ½ чаша масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 4 чаши нарязан лук
  • 5 чаши телешки бульон
  • 2 супени лъжици шери
  • 1 чаена лъжица сушена мащерка
  • 1 щипка сол
  • 4 филийки френска багета или франзела
  • 4 резена сирене проволоне
  • ¼ чаша настърган пармезан

Приготвяне:

  • Разтопете маслото на среден огън в тенджера.
  • Към него добавете нарязания лук и разбърквайте, докато стане полупрозрачен и омекне.
  • Не допускайте лукът да покафенее.
  • Добавете телешкия бульон, шерито, мащерката. Овкусете с малко сол и черен пипер на вкус.
  • Разбъркайте добре и оставете да къкри 30 минути, като намалите котлона.
  • Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
  • Прехвърлете супата от тенджерата в 4 огнеупорни купички, подходящи за фурна.
  • Във всяка купичка сложете по една филия от багетата/франзелата.
  • Поставете по едно голямо парче сирене проволоне върху всяка филийка. Поръсете с пармезан.
  • Печете във фурната за 10 минути или докато сирената и филийките се запекат добре.
  • Сервирайте супата веднага, докато е гореща.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: луксупарецепти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Печена супа! Добре, че не ви слушам премъдростите!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това с пръсти ли трябва да се яде?Като гледам тия филии в чинията с нещото,друга опция не виждам.
3
6
 
5
 
! Отговори
рецептата на дядо преди 3 месеца
Боб по хайдушки. Когато боба е готов . Ритваш гърнето с боба и изравяш агнето от жарта.
2
7
 
1
 
! Отговори
Бай Пърдежко преди 3 месеца
Доста ще се попръцва от тази супичка, одобрявам :))
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И един дафинов лист се слага.