Митове за диетите

Вижте кои са те
18 яну 2024 17:30, Ивета Иванова
1
Митове за диетите
Снимка: iStock/Povozniuk

За много хора отслабването е мечта. В началото на годината доста си поставят за цел да свалят килограми, да се хранят по-здравословно и да спортуват повече. Но има някои митове за отслабването, в които всички вярват, а не бива да е така. Ето кои са те, според "The Sun".

Мит 1: Не трябва да ядете хляб
 
Хлябът и тестените изделия са забранени в много диети и някои хора мислят да си ги позволяват само на големи поводи и празници. На хляба се гледа като на враг, пълен с въглехидрати. Но не бива съвсем да се лишавате от него, той също е полезен и носи енергия, особено ако е пълнозърнет. Просто заложете на пълнозърнест хляб и не се притеснявайте да хапвате по 2-3 тънки филийки на ден, дори да искате да свалите килограми. Той е пълен с фибри, които се грижат за здравето на стомаха, подобряват настроението и контролират апетита. В него има и витамин В, който е важен за метаболизма и нервната система. В пълнозърнестия хляб има и желязо, което ни трябва, за да имаме енергия и сили. 
 
Мит 2: Не бива да поемате кисело мляко с висок процент масленост
 
Напротив, високомаслените кисели млека са полезни и ваши съюзници. Кофичка кисело мляко с висока масленост може да ви засити и да понижи желанието ви да хапвате нездравословна храна - сладкиши, чипс, снаксове. Така залъгвате глада за вредни храни. 
 
Мит 3: Шоколадът винаги е лош
 
Не може да си позволявате много сладкиши и десерти, но няколко парченца шоколад на ден реално са добри са вас. Стига да си вземете тъмен шоколад. Според експерти, тъмният шоколад е богат на флаванол. Флаванолът е полезен за сърцето и важна част от здравословната диета. Освен това, проучвания показват, че хапването на малко тъмен шоколад на ден подобрява настроението. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В хляба няма витамин Б освен ако не се сложи допълнително. В америка слагат Б12 в някои зърнени храни защото хората имат дефицит. Тук не съм забелязвал да има такива практики. Леба тук и леба там е съвсеееем различен.