Рецептата Dnes: Ароматна картофена яхния

Лесна рецепта
20 яну 2024 10:29, Михаела Лазарова
22
Рецептата Dnes: Ароматна картофена яхния
Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 кг картофи
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 2 глави жълт лук
  • 1 голяма зелена чушка
  • 4 скилидки стрит чесън
  • около 3 см парче обелен корен от джинджифил, настърган
  • 1 червена люта чушка
  • 1 чаена лъжичка куркума на прах
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион
  • 1 чаена лъжичка смлян кориандър
  • 2 домата
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Картофите се обелват и нарязват като за яхния.
  • Сложете ги в тенджера да се варят.
  • Когато водата заври, засечете 15 – 20 минути.
  • Картофите трябва да са почти готови, но не и да се разпадат.
  • Отцедете ги и оставете настрана.
  • В Дълбока тенджера загрейте зехтина.
  • Добавете в него нарязания лук и го задушете, докато започне леко да се карамелизира.
  • След това се слага нарязаната чушка.
  • След още няколко минути може да добавите чесъна, джинджифила и червеното чили.
  • Бъркайте около 1 минута.
  • След това сложете куркумата, кимиона и кориандъра и разбъркайте.
  • Добавете нарязаните домати, а след около 3 минути и разтвореното във вода доматено пюре.
  • Сипете и 1 чаша вода.
  • Разбъркайте и сложете картофите.
  • Подправете със сол и черен пипер.
  • Похлупете с похлупак и гответе 15 минути или докато картофите са напълно готови.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: рецептикартофияхния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що разваляте хубавата яхния с чесън, кимион, куркума и пр.? По нашите ширини на картофи се слагат магданоз и чубрица. Прекалили сте и с лука. Това не е лучена яхния, та 2 глави да сложите.
14
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 3 месеца
МИШЕТО ЩЕ ГОТВИ, ОБАЧЕ НА ГОТВАЧИТЕ ИМ СЕ ПЛАЩА
13
1
 
5
 
! Отговори
Саня преди 3 месеца
На тази манджица сложи олио...и най подходящата подправка джоджен.И някоя скилидки чесън, лук домати...картофи .И после хапвам.Това е по български.
12
0
 
4
 
! Отговори
Аз да питам преди 3 месеца
за марката на картофите. 'Щот' нали...надробени, първо варим 20 минути, пък после още 15, т'ва трява да са някакви полу-каммени картофи, може ли да разкриете тайната им?
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кви са тези куркуми и екстра върджани? Като не успяхте да гътнете Альоша, поевропейчихте хубавата българска манджа..
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Яла да ми сготвиш. Картофите и вино от мене
9
1
 
3
 
! Отговори
проверено преди 3 месеца
Който иска вкусно ядене да си направи олио от орехи!Нещо фантастично е и става за всичко!И повече олио и зехтин няма да погледнете!
8
0
 
16
 
! Отговори
Точно миш-маш преди 3 месеца
Дали не можахте да измислите и добавите още две-три подправки, че тези нещо ми се виждат малко на брой?
7
0
 
19
 
! Отговори
Фантом аз преди 3 месеца
Хората с 800лв м5с5чен доход видялии "зехтин екстра върджин" само на картинка. Защо дразните народа?
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Джинджифил, куркума, кориандър, кимион не могат да заместят червения пипер.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 3 Не знам колко е била вкусна яхнията ти, предполагам е вкусна както го описа, но коментарът ти ме развесели.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако сложите и мъничко кайма ще стане екстра мусака
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аре ако може без кориандър, а магданоз, а? Аре да не ми слагате и кимион. Аз кебапчета ли ще правя? Аре да не ми слагате и куркума на прах, а чубрица, а? Аре да не ми слагате и джинджифил. Аз чай ли ще правя против грип, а? За другото съм съгласен. Снощи си направих такава яхния. Страхотна.
2
1
 
7
 
! Отговори
Шеффф доганчев преди 3 месеца
Тази рецепта е от от книгата на ердоганица, която се гаври прилежащата и популация, понеже в близките 100 години друго освен дърт компир стар фасул няма да видят!
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това вече ми харесва, чесънът го слагам на цели скилидки и вместо зехтин слагам половин лъжица мас. Вкусът е много по-добър и е по-здравословно, вместо всичките тия боядисани в зелено рапици, пробутвани за зехтин.