Две нови огнища на птичи грип в Румъния

Санитарните власти обявиха, че от откриването на първото огнище на заразата на 7-ми октомври в страна са избити над 97 700 птици
13 дек 2005 08:41,
Две нови огнища на птичи грип в Румъния
Служители на ветеринарните власти в Румъния; снимка: АФП

Две нови огнища на птичи грип бяха открити в понеделник в област Бузау, разположена в Източна Румъния, съобщиха местните ветеринарни власти.

Резултатите от изследванията, направени върху мъртвите птици, потвърждават наличието на вирус H5”, заявиха ветеринарните власти като уточниха, че са започнали избиването на стотици заразени животни. Областта, в която птичият грип уби много птици през последните дни, е под карантина.

Експертите се опасяват да не избухнат още огнища на опасния и за човека вирус, тъй като миграцията на прелетните птици е в разгара си.

Санитарните власти обявиха, че от откриването на първото огнище на заразата на 7-ми октомври в страна са избити над 97 700 птици.

Говорителят на министерство на земеделието съобщи, че Европейската комисия, която възнамеряваше да сложи ембарго над вноса на птиче месо от Румъния в края на ноември, е отложила взимането на това решение за неопределено време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание