Джеймс Блънт спасил света от Трета световна война

Отказал да стреля срещу руснаците на летището в Прищина
Обновена: 15 ное 2010 12:32 | 15 ное 2010 10:38, Елка Василева
65
Джеймс Блънт спасил света от Трета световна война
Джеймс Блънт. Снимка: БГНЕС

Известният британски певец Джеймс Блънт разказа в интервю за ВВС как през 1999 г., когато служел в армията, под заплаха от военен трибунал отказал да изпълни заповед да атакува и да унищожи руските войници, заели летището в столицата на Косово – Прищина.

„Наредиха ми да избия около 200 руснаци от летището. Тогава командвах отряд парашутисти, който трябваше да тръгне в настъпление. Учудиха ни думите на генерал Уесли Кларк по радиостанцията. Той заяви, че руснаците трябва да бъдат унищожени“, разказа музикантът.

По думите му британските десантчици практически достигнали руските позиции.

Двете страни били готови да открият огън, когато дошла заповед да не се влиза в бой.

„За щастие командващият британските части генерал Майк Джексън заяви тогава, че няма да позволи на своите войници да носят отговорност за началото на Трета световна война“, каза Блънт.

Музикантът заяви още, че е нямало да стреля срещу руските войници, дори и заповедта да не е била отменена.

„Има неща, които смятате за правилни, а има абсолютно неприемливи неща. Мисля, че е много важно да се противопоставяме на тези неща и ние като войници от британската армия притежаваме това чувство за морална отговорност“, каза Блънт.

Блънт се уволнява от армията през 2002 г., за да продължи кариерата си в музиката. Скоро след това завоюва света с хита си You're Beautiful.

През юни 1999 г., след като НАТО обявява прекратяване на военната операция срещу Югославия, руските миротворчески сили първи влизат на територията на страната, изпреварвайки с няколко часа войските на НАТО. 200 руски десантчици заемат летището Слатина край Прищина, припомня NEWSru.

Руският миротворчески контингент беше изтеглен от Косово през 2003 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Бреееее голям смелчага тоя бе!!!!!! И аз щях да пречукам всички марсианци,но не исках да започнат междузвезни войни!!!!!!!!!!!!!
57
0
 
1
 
! Отговори
phantom menace преди 13 години
ами ти разбирач,знаеш ли за какво бяха руснаците там,какво свършиха, кой се е наакал и продължава да се нааква....май ти си спеца по наакването.....
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя май е сънувал нещо екшан филми ! Тези 200 руски десантчици няма да са били шматки като тоя на снимката , щяха да ядът хурката тези британци !
55
1
 
5
 
! Отговори
Hansesn преди 13 години
Но да не се връщаме толкова назад,2003-2010 Ирак,както и 2010г, Афганистан :) А ето и малко четиво,как великото НАТО моли Русия да помага в Афганистан,годината е 2010 :)dnes.bg/world/2010/10/27/rusiia-se-vryshta-v-afganistan-da-pomaga-na-nato.102249Но може би ти снощи си гледал култувия за теб филм РАМБО-3,затова те разбирам,че си *** в изказванията си :)
54
0
 
1
 
! Отговори
Hansesn преди 13 години
Преди това ти кажи за периода 1965-1978г Виетнам :)
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ахааа, ясно, тиу си от онези малки мишоци, които тогава са големеели, ама на масата с ракийката и най-великата форма на протест срещу соца е била да обърнат портрета на Живков!Виж ся, ти си ***, нои в своят идиотизъм ти забавляваш мен, затова продължавай моля, ха ха ха...И да повторя - руснаците презвземат летището, което в важен стратегически обект, през ръцете на НАТО, както бабанка блъска дядка(теб) по стълбите и му взема пенсията!
52
0
 
3
 
! Отговори
Ирония на съдбата преди 13 години
освен това да не си помислите, че доблестта е изиграла роля тук. Ако се разровите малко, ще разберете че единият от синовете на британския генерал Джексън, който всъщност се противопоставя на Кларк, е в бил в частта около летището. Той просто е спасил живота на сина си. Другото е история.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Между другото, поделението в което е служил Блънт е било по-скоро парадно. Нещо като охрана на кралицата. Щеше да е доста неравностойна битка с руските командоси...
50
1
 
8
 
! Отговори
смях в залата преди 13 години
Наредиха ми да избия около 200 руснаци от летището" :DDDА на мен ББ ми наредихи да отида пеш в Северна Корея и да гръмна Ким, за да помогна на приятелите от НАТО, ама аз пък взех че отказах и спасих световния мир. Мисля, че Японците трябва да ми дадат няколко милиона пожизнена пенсия за тази моя героична постъпка!Блънт, пич, това че имаш мозък колкото да прецениш да не направиш нещо, щото ще умреш, не те прави по-голям герой от средностатистическо шимпанзе!
49
3
 
1
 
! Отговори
Митко преди 13 години
МУЖИК,АЗ ДА ТЕ ПИТАМ,КАКВО СТАНА В АФГАНИСТАН В ПЕРИОДА 1979-1989ГОДИНКА??! НААКАХТЕ ЛИ СЕ,А РИБЯТА?! ОСВЕН ТОВА НЕ ПРЕЧА НА НИКОЙ-КОЙТО ИСКА ДА ЛЯГА ДА СПИНКА.
48
5
 
1
 
! Отговори
Митко преди 13 години
АГРАРЧЕ,ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ НА ПРЕДПОСЛЕДНИЯТ МИ КОМЕНТАР И НЕ МИ ГОВОРИ ЗА НЯКАКВИ ЕЛЕКТРОННИ ИГРИЧКИ,КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С МЕН,ЯЗОВЕЦ ТАКЪВ! ТИ,СИГУРНО СИ *** НА ИМА-НЯМА 20 ГОДИНКИ! МЕЖДУ ДРУГОТО:СОФИЯ Е ПРОАМЕРИКАНСКИ НАСТРОЕНА,А НЕ КАТО АГРАРИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛЦА,КОМУНИСТЧЕ НЕДОНОСЕНО!!!
47
1
 
2
 
! Отговори
rusnak преди 13 години
Митко, лягай си вече, късно е:))))а и на другите не даваш да спят:))
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спри Call of Duty, вреди ти на здравето, но иначе помисли върху възможноста да го заместиш с транквиланти, ха ха ха...Хамстер, ха ха...
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха ха ха... егати смешника, хем пише с главни букви, хем и два пъти го пуска, хааа...Виж ся, по-големи топките ти няма да станат!Ама как ме забваляваш, ха ха...И виждам че ти харесва, затова ще ти го повторя - руснаците, се пускат с парашутите точно на пъпа на НАТО-вксата офанзива, както разгонен *** в разгара на голо парти, в което както изглежда, ТИ си "звездата", ха ха ха...
44
5
 
1
 
! Отговори
Митко преди 13 години
ВИЖ,КОЛКО СИ ОГРАНИЧЕН БЕ,НЕГРАМОТНИКОООООО!!! ДА МИТКО??АКО СТАНЕ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ГУБЕЩИТЕ СТРАНИ ЩЕ БЪДАТ СЛЕДНИТЕ:РУСИЯ,КИТАЙ,КУБА,ВИЕТНАМ,СЕВЕРНА КОРЕЯ И РАЗБИРА СЕ.....СМРЪДЛИВИТЕ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ!! ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЩЕ БЪДАТ:АМЕРИКА,ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,ИЗРАЕЛ И РАЗБИРА СЕ......ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЪРЖАВИ В НАТО! РАЗБРА ЛИ БЕ, БУРСУК!??
43
1
 
1
 
! Отговори
Да Митко преди 13 години
Абе, ***, айде *** се изправи срещу тези, които наричаш "скапаните мужици", да те видим! Ей, аман от импотентни плъхове като тебе из форумите, дето иначе като гръмне пиратка се крият под полата на жена си! Точно като британците и англичаните.
42
3
 
1
 
! Отговори
Митко преди 13 години
И КАТО СЕ СЪБУДИ,КАКВО СТАНА? ДВАТА ПРЪСТА В *** И *** МЕЖДУ ТЯХ.ЗАРАДИ ТАКИВА СЛАБОУМНИЦИ ПИША С ГОЛЯМИ БУКВИ,А ТИ МОМЧЕНЦЕ ЯВНО СИ ОПИКАНОТО И *** МОМЧЕНЦЕ,КОЕТО НЕ Е ПОМИРИСВАЛО КАЗАРМА!
41
2
 
1
 
! Отговори
Митко преди 13 години
И КАТО СЕ СЪБУДИ,КАКВО СТАНА? ДВАТА ПРЪСТА В *** И *** МЕЖДУ ТЯХ.ЗАРАДИ ТАКИВА СЛАБОУМНИЦИ ПИША С ГОЛЯМИ БУКВИ,А ТИ МОМЧЕНЦЕ ЯВНО СИ ОПИКАНОТО И *** МОМЧЕНЦЕ,КОЕТО НЕ Е ПОМИРИСВАЛО КАЗАРМА!
40
3
 
1
 
! Отговори
Митко преди 13 години
КЛОУН,ИЗОБЩО НЕ СИ ПАДАМ ПО ЕКШЪНИТЕ,А ТИ ЩОМ ПИШЕШ НА"МАЙМУНИЦА",ЯВНО НЕ ТИ Е НАРЕД КОМПА,ИЛИ ТИ НЕ СИ В ЧАС! ГОВОРИШ ЗА ИСТИНСКИТЕ ВОЙНИЦИ? АМИ ТОВА АМЕРИКАНЦИТЕ,АНГЛИЧАНИТЕ И РАЗБИРА СЕ ИЗРАЕЛЦИТЕ.СЪЩОТО НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА "МАТУШКА РУСИЯ",НА КОЯТО ВОЙНИЦИТЕ СА "***"В ЧЕЧНЯ ИЛИ ЧЕЧЕНИЯ-НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама как ме забавляваш, продължавай, намерих *** който да ме разсмива, ха ха ха...Ще ти го повторя - руснаците правят десант в центъра на въоръжен конфликт воден от НАТО, като превземат стратегически обект, буквално от ръцете на НАТО-вски войски!Или с други думи - големия батко, идва, взема бонбона от ръцете на малкото опикано детенце и му се изсмива в лицето, докато то разревано се заканва че ще повика тати!Ха ха ха...