Българки – жертва на търговия с органи в Албания?

Отвлечените държани в лагери и затвори в Косово и Албания
Обновена: 22 дек 2010 14:42 | 21 дек 2010 12:37, Елка Василева
112
Българки – жертва на търговия с органи в Албания?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Българки са били държани насила в затвори в Албания заедно със сърби, роми, бошняци, украинки, румънки. На много от затворниците са били извадени органи, пише сръбският вестник „Вечерне новости“.

Цитират се думите на 50-годишната Л. К., която е успяла да влезе в следите на албанските „касапи“, както пише „Вечерне новости“.
 
Жената за първи път разказва какво е установила при свое собствено разследване. И днес живее в страх. Постоянно е заплашвана. Затова и не желае да бъде разкривана самоличността й, посочва изданието.

По стечение на обстоятелствата се включих в издирването на отвлечените сърби. Затова 17 пъти ходих в Албания, което се вижда и от печатите в паспорта ми, продължава Л. К.

Най-много сърби бяха държани насила близо до Тирана, в ранчото на бившия президент на Албания Сали Бериша. Сред затворниците имаше и роми, бошняци, момичета от България, Украйна, Румъния. Отивайки в Албания, разкрих, че в затворите са държани 821 души, както и че на повечето от тях са били извадени органи.

Разследвайки съдбата на безследно изчезналите, тя е разкрила цялата схема на „кръвопийците“ от Армията за освобождение на Косово /АОК/ начело с Хашим Тачи. Всичко е правено по разработени канали, за които са били информирани отделни политици от Албания.

„Преди да бъдат отведени в Албания, сърбите и останалите неалбанци са били държани от терористите в затвори и лагери в Косово. Всекидневно са ги измъчвали, използвали са ги като работна сила за строителство на сгради, пътища. Представители на международната общност са знаели за съществуването на тези мъчилища за сърби и са си затваряли очите и ушите за това“, казва Л. К.

Преди дни приключи изготвянето на доклада на специалния докладчик на Съвета на Европа Дик Марти за търговия с органи на отвлечени сърби, роми и нелоялни албанци след бомбардировките на НАТО над Югославия през 1999 г.

Според доклада хирурзите са били информирани къде и кога трябва да извършат трансплантацията, а затворниците са били отвеждани един по един в „сигурни къщи“. Убийците от АОК са ги ликвидирали, а телата им са били прехвърляни бързо в клиниката и е следвала операцията.

Разследването за търговията с органи започна, след като бившият главен прокурор на Трибунала в Хага Карла дел Понте издаде книгата си „Ловът, аз и военните престъпления“. В нея Дел Понте посочва, че над 300 сърби, роми и нелоялни албанци са били отвлечени в Косово след бомбардировките на НАТО и са били прехвърлени в лагери в Северна Албания, където са им били взимани органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
22
 
5
 
! Отговори
ИВОО преди 13 години
НЕВЕРОЯТНИ ЛЪЖИ.Цитират се думите на 50-годишната Л. К., която е успяла да влезе в следите на албанските касапи, както пише Вечерне новости.КОЙ ПИШЕ -- Вечерне новости. И НЯКАКВА Л.К КОЯТО ВЪОБЩЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА НАЛИ.ЧЕ НАРОДА Е *** ОК РАЗБИРАМ НО ЧЕ ЖУРНАЛИСТИ ПРОСТИ НАЕМАТ ТОВА Е ТЪПО И ГАДНО. НЕ 100% А 1 000 000% СЪМ СИГУРЕН ЧЕ НИТО В АЛБАНИЯ НИТО В КОСОВО ИМА ТЪРГОВИЯ С ОРГАНИ.МОЖЕ ДА ИМА ВСЯКАКВА ТЪРГОВИЯ НО НЕ И НА ОРГАНИ.ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРИКАЗКИ СА СЪРБСКА ПРОПАГАНДА А ТЯ Е УДБА...
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Zion 6te vi izpie jivi!!
103
1
 
3
 
! Отговори
XX преди 13 години
TI SI SLQP BE 4OVE4E... TIQ DETO SI GI IZBROIL, MAL4AT 6TOTO I TE SLUJAT NA EVREYSKITE SIONI KOITO OTDAVNA OKUPIRAHA BALGARIQ
102
2
 
22
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Много подозрително е мълчанието на официална България и българските политици и правителството по това време!Все пак,се касае за гражданки на Република България, или греша?!
101
1
 
22
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Такава е съдбата на повечето подмамени момичета, да проституират за долари в косово,с американска и КФОР клиентела.Жалко и трагично.
100
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 13 години
BBC,CNN,FOX,Jerusalem Post,Washington Post,i vsi4ki germanski,holandski,datski ,shvedski,finlandski,norvejki,i kanadski medii non-stop govorat za toja slu4ai. Ujno(!)koreiskija diplomat v OON(USA) Ban Ki Maimun iska vinovnicite da budat nakazani.
99
2
 
26
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Търговията с орани е еврейски бизнес, както и албанизацията на западните балкани - вижте Македония. Еврейски безнес е и окупацията на България от жидомасонската гнус.
98
0
 
22
 
! Отговори
А ние къде сме? преди 13 години
Само се питам защо Иван Костов и Соломон ПАси подкрепиха тия българокръвопийски ***???? Защо Бойко Борисов и Ц Ц продължават да ги подкрепят? Защо не си защитим жертвите, както го правят нормалните европейски и неевропейски държави по света?Защо това гробнно мълчание и това биене на правителствен гръб????Какво чакаме? Утре да се продадат нашите органи и на децата и внуците ли ни????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
97
2
 
27
 
! Отговори
Българан преди 13 години
Костов трабва също да бъде разследван за топлите му връзки с Тачи, да ли не е замесен *** в този "бизнес" също?!
96
4
 
39
 
! Отговори
ринго преди 13 години
сърбите рано или късно ще смачкат това гнездо на пепелянки а западняците ще разберат че не трябва да се бъркат във вътрешните дела на независима държава.Сърбите и в момента имат потенциал да размажат албанските *** ако е нужно да ги избият до крак .Знам колко са надъхани против шиптърите и си мисля че някой ден разплатата ще се случи.Шиптърите са генетични престъпници и трябва да бъдат избивани а не подкрепяни.Карла да го духа мамка и лесбийска сетила се ама геч кой знае що народ са погубили
95
1
 
46
 
! Отговори
Запознат преди 13 години
Албанците са доказани *** , в тях няма нищо човешко.Така че подобни новини не са нищо нови под слънцето.
94
0
 
44
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Без САЩ Хашиш Тачи е албански козар! Той е създаден, подържан и обучаван от САЩ.По същия начин както Бин Ладен.А ти си много *** ***.Просто нямам думи! Добре че не си ми пред очите!
93
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sirbski babemi devetini, glupisti. za tova nikoy ne 6te da jivee s tyah.
92
2
 
32
 
! Отговори
Марко преди 13 години
Независимо Косово ли?Пак ще е сръбско,*** смотани!Нямате акъл и морал за собствена държава!Ако не е подкрепата на САЩ сте гола вода!Опичайте си ума,защото палачинката се обръща!САЩ имат определени интереси,но и там белите хора винаги надделяват,колкото и да им е мъчно на някои.Белите ще се споразумеят с ЕС.И тогава тежко и горко на диваците,които още живеят в Средновековието!Всичко се знае, документира се и един ден ще ви се търси сметка,извратеняци недни!Българските власти да вземат мерки!
91
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за всичко са виновни американците ...лайняри ! правят всичко с умисъл ...насъскват народ срещу народ ,подклаждат омраза между етническото население . распалват раздори и после им гледат сеира ...*** . световни полицаи ? не ..световни *** и разрушители .
90
1
 
9
 
! Отговори
vida преди 13 години
Njmat li strah ot boga tij hora, ako mogat da se narekat takiva.Boje kakvo sa prejivjli tij hora.Dano ima ad i gorjt v pakala, ama i tova im e malko na takiva ubijci.
89
0
 
13
 
! Отговори
kala6nikov преди 13 години
albancite sa nagla kriminalna sgan,kojto blenuva velika albania.kosovo e izmislica na bolnia seksualen maniak klintan.nema takiva darjavi:kosovo i makedonia.trjbva da iz4eznat.ne moje da se zagrabva zemj ot suverenna darjava i da se dava na otjvleni kravoloci kato h.ta4i i drujinata mu.amerikancite imaha nujda ot evtini organi za transplantacia,4ove6ka plat i evtina droga-tova be6e misiata na aok,zatova polu4iha nagrada.
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 1945 година Албания е била родово-кастова държава. И сега си е такава .Все още вендетата е в сила. Когато беше войната в Косово, косоварите бягаха при "братята" албанци. И като отидоха там, се хванаха за главата. Ония живееха във феодализма и бяха толкова примитивни. И понеже са им "братя" ,та изчезнаха и няколко деца-косоварчета. Хубавки, гледани деца. Филмът и коментарите бяха на ББС.
87
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 13 години
С тая накъсана реч , която употребяваш и несвързани мисли, мисля че имаш нужда от дълга почивка. Като гледам, цял ден стоиш във форума.
86
1
 
27
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Много ми е чудно,Интерпол няма ли да залови и изправи в международния съд за военни престъпници в Хага Бил Клинтон,Мадлин Олбрайт,Хашим Тачи и *** Марти Ахтисаари!