Усвояваме 85-90% от европарите през 2013 г., закани се Борисов

Възможно е да продаваме ток в Италия по 92 евро за мегаватчас
30 юни 2011 20:05, Елка Василева
196
Усвояваме 85-90% от европарите през 2013 г., закани се Борисов
Снимка: Reuters

Проектобюджетът на ЕС за 2014–2020 година е изключително благоприятен за България според премиера Бойко Борисов. В него са заложени близо 70 процента повече средства за земеделските ни производители, около 15 процента повече по кохезионните фондове, включено е и финансирането на строежа на магистрала "Хемус".

Усвояването на парите от еврофондовете ще стигне до 85-90 процента в края на 2013 година, подчерта Бойко Борисов, цитиран от БТА. Това било важно, когато се залага новият бюджет на ЕС.

Ако продължавахме да работим като при правителството на Сергей Станишев, когато усвояването на еврофондовете беше 0,7 процента, нямаше да можем да искаме повече пари, обясни Борисов. Нашите евродепутати и аз самият, ще подкрепим проектобюджета на Европейската комисия, каза премиерът.

Още по темата

Министър-председателят участва в Черна гора в на високо равнище на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

Там стана ясно, че Черна гора прокарва подводен кабел за електроенергия за високо напрежение до Южна Италия. По него може да се изнася енергия от всички страни от региона, обясни министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков преди началото на срещата в черногорския курорт Свети Стефан.

Сега изнасяме електроенергия на цена 30 евро за мегаватчас, а с този кабел можем да я продаваме в Италия по 92 евро за мегават час според премиера Бойко Борисов. С този кабел парите за електроенергията няма да остават в посредниците, смята той.

Министър Трайков съобщи още, че са обсъждани и доставките на електроенергия за комбинат за производство на алуминий в Черна гора, който и сега е голям наш потребител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На лъжите на Тиквуня вярват единствено хора с психични разстройства.
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 103"Абе тоя сайт е пълен с платени драскачи на ***.Ако пък не е така, значи този народ си заслужава мизерията в която живее."Виж 101"Да не сте СИ помислили,че като критикуваме ББ сме за БСП ?!Н И К О Г А БСП(БКП)ДС,КГБ !Ние сме друга баница! "Това вече го видяхме 1997 "Кой не скача е червен",сега "Кой не хвали ГЕРБ е червен".За това и нема да се оправим,нормалните се изнасят от територията България,а остават тея дето само скачат и плямпат и тук таме някоя червена бабичка.
106
0
 
12
 
! Отговори
rrr преди 12 години
Сравнение с Испания.И там усвояват ама не за себе си.Думата неосигурени е непозната.Лечението в болница е безплатно.Лекарствата с рецепта също.Думата дупка по улици и магистрали-непозната.Тока -8 цента.Сега ще го увеличават.Пенсионерите-усмихнати и добре облечени...Както е и в цяла Европа...А в България усвоявали ?
105
5
 
1
 
! Отговори
Starsf@cker преди 12 години
И на кого да вярвам на руски *** ? а?
104
1
 
2
 
! Отговори
84 до 86 и сие преди 12 години
кво се хвалиш със членчетата си кърлеж,толкова сте гнусни и нагли,а отношението ви към всеки е както отношението на *** по месото му към него.Вие сте цивилизация на ***,бога ви е краста.Просто едни серящи членестоноги,дори само да ходите го правите с членчетата си.MALWARE BULGARIAN
103
1
 
7
 
! Отговори
невена преди 12 години
що чак тогава..ти нали си всемогъщ и всеможещ,дай да ги усвоим сега...;))
102
0
 
4
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
Ajde bee?! Ti si bil mnogo prozorliv i umen!
101
0
 
13
 
! Отговори
За 5 лв хонорар преди 12 години
Безделниците дето пишат хвалебствията с големи букви,пак си бичат,и вчера и днес и утре,едно и също за 5 лева хонорар.
100
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя сайт е пълен с платени драскачи на ***.Ако пък не е така, значи този народ си заслужава мизерията в която живее.
99
4
 
25
 
! Отговори
Бачо преди 12 години
Много нагло лъжат тез от ГЕРБ и особено Боко и Цецо се излагат на всяка крачка
98
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не сте СИ помислили,че като критикуваме ББ сме за БСП ?!Н И К О Г А БСП(БКП)ДС,КГБ !Ние сме друга баница!
97
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕЕЕРБ не става само с лапане, трябва и акъъъл!!!
96
0
 
6
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
хахахаахахаххахаха,, аааааааааааааааааааааахахахахахаахахахахахахха Магии щели да му правят! Ти болен ли си бееее! Маййййкооооооо, какви хора има извратени! Кви работи са ти в главата на теб бее?! Я излез от филма!
95
0
 
24
 
! Отговори
смех преди 12 години
Някой вярвали му още на тоя ***?
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИДЕТЕ В БИСТРИЦА И ВИЖТЕ КАК ИГРАЕ Г-Н БОРИСОВ ФУТБОЛЕН МА4 НО ВИЖТЕ И СГРАДИТЕ ОКОЛО СТАДИОНА,ЗА ТОВА ТИХО
93
0
 
23
 
! Отговори
сс преди 12 години
вярно ли че б.б. е казал студентите да стават овчари, ама нямало свободни места нещо
92
18
 
3
 
! Отговори
:))) преди 12 години
Бат Бойко, от сто кладенеца вода ще изкарат за да те свалят от власт! На шамани ще платят магии да ти правят за да те махнат ***! ИСКАТ ДА КРАДААААТ! ОРЕСЪХНА ИМ ХРАНИЛКАТА И ВИЯТ ОТ ГЛАД "БИЗНЕСМЕНИТЕ" ОТ ДС
91
3
 
5
 
! Отговори
Starsf@cker преди 12 години
Харакири за ДС
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кучетата много лаят ...Ако някой се обиди да знае че става дума за българската овчарка, която е смела, силана и т.н. простотии
89
0
 
1
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
Освен това си и неграмотен! Ходи се прегледай! Като не ядеш гУби, сигорно е от амфетите! Психооооо с разклатени нервички