Гърци купуват имоти в Берлин насред кризата

Не съм доволен от ситуацията в страната, държавата вече не плаща, казва грък
Обновена: 14 окт 2011 12:36 | 14 окт 2011 12:33, Елка Василева
12
Гърци купуват имоти в Берлин насред кризата
Снимка: Архив Reuters

За голям интерес на гърци към закупуване на имоти в Берлин съобщава германският радиотелевизионен канал АRD в репортаж, цитиран от гръцкия в. "Вима".

"Атина купува Берлин", това е заглавието на новинарска емисия на същия държавен канал.

Още по темата

Търсейки гръцки пари, не е нужно да се ходи много далеч, а в Берлин, където гръцката треска се покачва, германските брокери танцуват сиртаки, италиански инвеститор продава имоти за милиони на италианци и гърци от началото на кризата, се казва в репортажа.

В материала се цитира германска брокерка, която потвърждава, че има увеличено търсене на недвижими имоти от страна на гърци и че в началото на ноември тя очаква 10-15 гръцки клиенти, които проявявали голям интерес за покупки на недвижими имоти.

Не съм доволен от ситуацията в Гърция... преди всичко държавата вече не плаща. За това виждам шанс в чужбина и най-вече в Германия, за да инвестирам, казал гръцки инженер с малка фирма, който изразил тревогата си от това, че кризата застрашавала спестяванията му в гръцките банки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
8
 
! Отговори
мечка гризли преди 12 години
- Каква била разликата между евреин и грък?- И двамата ще ти продадат майка си, но гръкът няма да ти я достави...
11
2
 
4
 
! Отговори
ЕАСТ преди 12 години
През 2009 Германия искаше да им изкупи част от незаселените острови , а сега бумеранга се връща .
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доколкото разбирам, 15-20 гърци решили да избягат от Гърция в Германия и се опитват да си купят апартаменти докато все още имат пари.Кое точно е проблема?
9
3
 
8
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Никой нормален човек, не одобрява, кражбата! Това са просто фактите около казуса Гърция. Банките крадат в световен мащаб, Гърците крадат от банките на принципа, защо само ония да ядат от баницата. При тях поне, доста отива за народа им, да живеят добре(взимат за народа си, и дават на народа си), за разлика от нашето корумпирано правителство, което краде от народа си, като нищо не се връща към него. БГ управниците обслужват Америка, Европа, и себе си. БГ политиците крадат най-много за себе си и отчасти за бандитският ЕС и САЩ, а българският народ само *** мухите. По-добре е да паднеш на лешоядите, отколкото на българските политици. Първите ядат мъртвите, а вторите живите.Българското правителство краде от народа си, за да дава на бандитските европейски и американски банки и за да си взимат тлъстите комисионни от това! В това отношение гръцкото правителство е много по-хуманно от нашето, защото краде от наи-големите измамници, а не от народа си!!!Да не забравяме, че гърците си имат и икономика и туризъм, и инфраструктура, повечето направена с европейските пари, които утре няма да струват нищо. Това че ще им отрежат заемите, много не ги бърка. ЕВРОТО е ОБРЕЧЕНО в обозримо бъдеще и гърците това го знаят!!! Целта им е да обявят фалит преди разпада на еврото,(може да се расъждава, че синдикатите им работят съвместно с правителството), да излязат от еврото, да върнат драхмата, девалвират я, и така да изчистят нещата. За това се бори гръцкия народ, за това са и протестите. Защо само те да го отнасят? А тези банки лихвари да излязат сухи от водата ли.....?
8
3
 
7
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Всичко в името на печалбата, всичко в името на парите! Всичко е пари и власт, власт и пари""Опрощаване с повече от 60% от дълга на Гърция е възможно...", даже Гърция няма да върне нито един цент! И никой, никога не е очаквал това! В момента сме свидетели на пълен цирк, разиграван с фалш, присъщ на изкуствено създадена организация с абсолютно неясни цели с изключение на една! Тотален чадър над корпорациите и банките за сметка на свободите и частната инициатива на "малкия човек. Европейският Съюз доказа, че няма аргументи за своето съществуване в полза на народите от Стария Континент. Напротив и България е една от страните, които трябва горко да съжаляват за присъединяването си към тази варварска институция - зле скроено прикритие на "Клуба на богатите". Гърците отново удариха джакпота. Истината е че, въпреки водения до сега, охолен живот на гърба на останалите страни в ЕС (в частност България - "Болен, здрав носи!"), те отново ще изплуват чисти пред милия поглед на костюмарите от Брюксел. " Дните на ЕС свършват, щом Гърците получат последните 110-те милиарда евро! Дните на еврозаврите с костюми, съшити със златните конци на безнадежно самовлюбените марионетки, са преброени, и гърците това много добре го знаят!. На гърците ЕС ще им плати сметката, ама нашата сметка кой ще плати?
7
2
 
11
 
! Отговори
галактика преди 12 години
до някои коментиращи - В заглавието пише *гърци*, а не *гърците*. Някои могат да си го позволят, и си го позволяват, което не се отнася за целия народ. Така е и у нас - нали?!
6
4
 
12
 
! Отговори
Бедни ли ? преди 12 години
Кредиторите на Гърция, най-вече Германия и Франция подготвят опрощаване на над 60%, дори и 90% от външния и дълг. Съгласно нашата конституция, държавният глава, т.е. президентът може да опрощава задълженията на социално слаби граждани към държавата.Давам това сравнение, защото то ме кара да се смята, че Гърция е едва ли не социално слаба държава. Това съвсем не е така, дори е подло и несправедливо спрямо другите Европейски граждани т.е. става така, че болен здрав носи, защото ГЪРЦИТЕ имат почти 112 тона злато в централната си банка и страната се нарежда на 33 место в света, далеч пред Словакия намираща се на 52 място със 32 тона, но участваща в спасението на пируващата в таверните бедна Гърция. Освен това забележете едно друго много важно сравнение. Тези техни златни тонове представляват 78% от резервите в чужда валута т.е. те превръщат своя излишък в злато и след това подло твърдят, че нямат пари за да посрещнат задълженията си.Дори още повече, имайки пред вид броя на населението, те се нареждат по този показател на 4 то място една от най-богатите държави, далеч пред своите кредитори ха, ха . . . МНОГО ДОБРЕ, НАЛИ ? Да скъпи ГЪРЦИ, нямате банкноти, но имате нещо по-скъпо ЗЛАТО- така че си плащайте задълженията до стотинка.(за справка виж - Gold reserve From Wikipedia, the free encyclopedia ) или Официальные золотые резервы Материал из Википедии свободной энциклопедии)
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямали пари, били много зле, и т.н. а ние си купуваме картофи и тикви
4
8
 
10
 
! Отговори
КОЙ Е ЛУДИЯ ? преди 12 години
Хората явно имат къса памет, заради това ще изброя следното, което е чудо невиждано в Европа поне: Смяна на режима и режисиран терор от МВР, чрез мутри с бухалки, силово застраховане, а който не иска му се пали магазина, а колата се краде.Мораториум върху външните плащания наложен от Луканов.Две купонни системи за продукти от първа необходимост, без да има световна криза от баба ми знам, че купонна система е имало само по време на война.Хиперинфлация - в чужда валута заплатата ми, като счетоводител бе 7 долара, източване на банките, кредитни милионери ненаказани, финансови пирамиди, невиждана контрабанда по време на югоембаргото, незаконни фабрики с алкохол менте, който изтрови населението, никакво медицинско обслужване хората си носеха консумативи от вкъщи, както и чаршафи при настаняване в болница.Небивало производство на наркотици лаборатория в Опицвет е разбита, а комунистическия водач оправдан - 2 тона наркотик бил за лично ползване ?! Симбиоза между престъпност и МВР Румен Петков си имаше ядро, с което изпълняваше частни поръчки по подслушване, проследяване, дори и за убийства.Срещаше се с братя Галеви и Алексей помака. Безброй заменки на принципа кон за кокошка, неспирни поръчкови убийства и отвличания.Спряха ни парите от ЕС. По времето на Царя става гаф Милен Велчев е засечен с углавни наркоразпространители и контрабандисти в Монако Бойко Борисов подава оставка в знак на протест. Галивите си командват Дупница, като свое владение. Заместник шефа на ГДБОП Иван Иванов е хванат и отстранен от работа заради чадър над алкохолния бизнес в БГ. Ахмед Доган взема над 1 милион лева хонорар (подкуп), като хидролог без диплома КОШМАР, -------------- какво става в момента ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ се опитаха да разбият туризма в България и да предизвикат этническа война . Разберете и запомнете че ЕС не иска да контактува с КОМУНИСТИ ..Ако искате всичко гореизброено, както и да гледате мутрите на СърГей, Румен Петков, братя Галеви, Алексей помака, Валентин Петров , Златко Баретата, Наглите, и тем подобни ГЛАСУВАЙТЕ ТОГАВА ЗА КОМУНИСТИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Добро утро",сега ли ги разбраха?Нищо не работят,но лапат с голямата лъжица от държавната службица!300 000 000 000 eвро са в търтеите!!!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кризите ги отнасят нормалните хора, богатите стават още по-богати!
1
2
 
22
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 12 години
Горките гърци ,живи да ги ожалиш!!!!