Пападимос: Еврото ни гарантира стабилност

"Гръцката икономика е изправена пред огромни проблеми"
Обновена: 10 ное 2011 17:07 | 10 ное 2011 17:07, Елка Василева
17
Пападимос: Еврото ни гарантира стабилност
Лукас Пападимос. Снимка: Reuters

Номинираният за нов премиер на Гърция Лукас Пападимос призова днес всички гърци да дадат своя принос в решаването на огромните проблеми, пред които е изправена страната на този "съдбоносен кръстопът".

Пападимос, бивш вицепрезидент на Европейската централна банка, каза, че основната задача на неговата администрация ще бъде да приложи европейското спасителното споразумение и призова за по-широка подкрепа за коалицията.

"Гръцката икономика е изправена пред огромни проблеми въпреки положените усилия", заяви Пападимос в първото си публично изявление, след като президентът на Гърция Каролос Папуляс му връчи мандат за съставяне на новия кабинет.

"Изборът, който ще направим, ще бъде от решаващо значение за гръцкия народ. Пътят няма да е лесен, но аз съм сигурен, че проблемите ще бъдат решени по-бързо и на по-ниска цена, ако има единство, разбирателство и благоразумие", посочи Пападимос.

Той заяви още, че членството на Гърция в еврозоната гарантира финансовата стабилност в затъналата в дългове държава и ще улесни трудния процес на икономическо възстановяване.

Бъдещият гръцки премиер допълни, че не е определена конкретна дата за предсрочните парламентарни избори следващата година, а споразумението те да се произведат на 19 февруари е само отправна точка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
силвиядимитрова преди 12 години
еврото имгарантира 14-часов работен ден. като на българска шивачка в гръцка фирма:)
15
1
 
0
 
! Отговори
zz преди 12 години
s tva tempo na razto4ni4estvo,nqma kak da ne se srine veroto,togava ne samo garcite 6 qdat xyq ami i o6te dosta drygi kato tqx
14
1
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
ти по-добре гледай какъв е проблемът на България, че тепърва се задава зимата, а на пролет не се знае колко ще сме... Гърците не ги мисли - тези милиарди евра не са изядени и изпити, както си дрънкат абдалите. Гърците не са прости, а по-скоро хитри, стиснати и спестовни. Както се вижда, за една седмица са изтеглили 5-6 млрд. евро кеш, а банките само се оплакват, че не смогват да зареждат с пачки - не, че нямат, ама не им достигат хамали...Я си представете тука ако ръгнеме да теглиме 1-2 млрд.
13
6
 
6
 
! Отговори
Колинс преди 12 години
Проблемът на Гърция е един-КАК ЩЕ СТАНЕ ТАКА, ЧЕ ТОЗИ НАРОД, СЪСТОЯЩ СЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОТ *** И ПАТОЛОГИЧНИ МЪРЗЕЛИВЦИ, ЩЕ БЪДЕ НАКАРАН ДА РАБОТИ!!!?
12
1
 
2
 
! Отговори
до Баи Тошо преди 12 години
Аз вече сьм под метрото и още копая и се снижавам....
11
1
 
1
 
! Отговори
777 преди 12 години
ДА ИМ Е ЧЕСТИТО!
10
6
 
7
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Нали нещо щяха да се правят на велики и да си върнат най-стабилната валута в света драхмата. Тия гръцки *** станаха за смях пред Европа и света. Тъй де, от *** европеец не става. А тоя пъпеш Пападимос е фалшификаторът на данните за покриване на критериите за еврозоната. И сега ще залъгва Европа как ще приложи плановете за оздравяване на фалирата гръцка икономика - чувай у...йо гръцки простотии. ЕС най-после трябва да приеме факта, че Европа започва от южната граница на БГ.
9
1
 
5
 
! Отговори
ОШАШАВЕН преди 12 години
КАК ПЪК ТОЧНО ТОЯ ВИЦЕПРИЗЕДЕНТ НА ЕВРОП. БАНКА ?НЕ ВИ ЛИ МИРИШЕ НЕЩО?
8
1
 
2
 
! Отговори
ORCE преди 12 години
Definitivno dojde za nas nepoznat covek za premier na Grcija ,no prasanjeto e sto so bivsite celnici na vladi koi gi falsifikuvaa site pristapni dokumenti za clenstvo vo EU,POTOA katostrofalni izvestai za finansiite za clenstvo vo evrozonata.E koga se dokazuva deka se raboti za cisti lazgovci,kriminalci,nepodnoslivi lazaci za se i sesto ,zosto uste se vrednuva nivniot glas za naseto clenstvo vo EU.Klucno prasanje zosto MICOTAKIS,DORA BAKOJANI,SITE PAPANDREOVCI NE SE VO ZATVOR,neli na kriminalcit
7
1
 
6
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
Да се снижим драги сънародници- братя и сестри, докато EU перестройката премине!
6
5
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
тоз пак чесно ли е еврото гарантирало стабилност ....глупости .......се едно аз да имам 1 милиард евро и ще съм стабилен ли е ? бреееее да чуя нещо умно тва не го знаех
5
3
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 12 години
Тихо,че тоя ша на разкатае!
4
7
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
глупости на търкалета - възродената римска империя не може да гарантира стабилност.
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бивш вицепрезидент на Евр(оп)ейската централна банка".Това им беше целта на илюминати. Да сложат свой човек начело на непокорна Гърция ...Сега започвам да вярвам, че гърците също ще станат роби като нас ...
2
1
 
10
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
май много бързо ще се въстановят май
1
4
 
3
 
! Отговори
in greek we trust преди 12 години
Вземи си златна кредитна карта американ експрес ха ха ха ха ха ха майтап бе Уили