Николай Пешалов ще вдига политиката в Хърватия

"Откакто България е в ЕС, като че е слуга в собствения си дом"
25 ное 2011 07:04, Елка Василева
75
Николай Пешалов ще вдига политиката в Хърватия
Снимка: Reuters

Изтъкнатият български щангист Николай Пешалов, който в края на кариерата си се състезаваше за Хърватия, се включи в предизборната борба в тази страна.

Благодарение на Пешалов Социалистическата работническа партия привлече силно интереса на хърватската общественост. Той е втори в листата на партията в 10-и избирателен район, пишат хърватските вестници.

Програмата на СРП в Сплит беше представена на пресконференция от Пешалов и заместник-председателя на партията Ранко Адорич.

Основните моменти в нея са: връщане на социализма, плановата икономика, излизане на Хърватия от НАТО, не влизане в ЕС, отмяна на вероучението в училищата, безплатно здравеопазване и образование за всички.

"За Хърватия ще е по-добре да не влиза в ЕС. България е там почти десет години. Откакто влезе, като че е слуга в собствения си дом. Всичко поскъпна, заплатите са малки, други държави определят как да живееш, какво да ядеш, къде да спиш, защо да спиш“, каза щангистът с българско и хърватско гражданство на пресконференцията.

Пешалов изрази недоволството си от неизпълнените обещания на хърватските управляващи и влошаващата се ситуация.

"В началото си мислех, че се отнасят лошо с мен, защото съм чужденец. Но с времето разбрах, че отношението не е по-добро и към останалите колеги олимпийски, световни и европейски шампиони.

Когато спечелиш медал, от едната или другата управляваща партия те канят: „Кога ще дойдете да се снимаме“. Беше им приятно да печеля медали. Имаше много обещания, а след това нищо!

Имам деца и те не могат да ядат медали, купи, нито похвали. Докато бях спортист на световния подиум, всички ме снимаха. Приключих със спорта и като че никога не съм бил в тази държава“, оплака се спортистът, спечелил много медали за Хърватия.

"На 41 години съм, от тях 30 години съм в тренировъчната зала. Излиза, че ние спортистите сме глупави, защото политиците се осигуряват за 2,5 години седене в парламента с пенсия. Как ще тренират децата за върхови постижения в държава, която не инвестира в спорта?“, попита Пешалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля,че в Хърватска няма шансове за успех,но ако дойде да се кандидатира тука,ще го изберат минимум за депутат,а може и министър да стане.Стандарти.
12
10
 
6
 
! Отговори
Оп крачола преди 12 години
До 6:Да го бяха написали така ли ?!? Или той го беше казал ?!?! Както казах причините са 2:1.Журналиста писал статията живее в някаква паралелна България, която очевидно е с 5 години по напред от тази..2.Този (щангиста) има едно голямо хапче в главата си вместо мозък.
11
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕС ни прецака и продължава да го прави за Атомните централи Козлодуй и Белене , за да може канадско-френската Черна вода в Румъния да стане единствения износител и регулатор на Балканите на евтина атомна енергия.
10
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да беше си останал там,в Сърбия,като било толкова хубаво.
9
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миналата седмица бях в Сърбия. И за разлика от предходните години, сега сърбите се радват ,че не са в ЕС.Мнението на обикновените хора е различно от това на управляващите, като у нас. То не че ние пък много имаме мнение.
8
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стероидите са му дошли в повече! България в ЕС - 10 години :)))
7
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахахаТози да не е поредният доцент хонорис кауза?
6
7
 
21
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Премести се и ти в крачола си. Предсъединителните програми ИСПА , САПАРД, ФАР и пр. започват от 2000г. Преди влизането си в ЕС си закрихме и част от реакторите в АЕЦ, независимо от положителните гаранции на международни специалисти по атомна енергетика.
5
7
 
8
 
! Отговори
Keegan преди 12 години
Toya ot mnogoto doping e veche savsem l otkachil.
4
4
 
21
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Има и трети вариант - Пешалов да е много умен... Като знам културата на спортистите залагам на това...
3
9
 
16
 
! Отговори
Оп крачола преди 12 години
Да го местя или да не го местя ?Или този спортист е много *** или журналиста, който е писал статията ...Как, България е от почти 10 години в ЕС ?!?5 години = почти 10 ?
2
20
 
18
 
! Отговори
jo преди 12 години
Поредния спортист-главок ,който се чуди къде да се завре за да смуче пари.
1
4
 
39
 
! Отговори
Винкеланджело преди 12 години
Националният ни отбор по допинг бил хванат с щанги...