Председателят на българската общност в Гърция е бил убит

Тялото на Росен Христов е намерено в къща в атинско предградие
Обновена: 29 ное 2011 15:04 | 29 ное 2011 13:20, Елка Василева
20
Председателят на българската общност в Гърция е бил убит
Снимка: Архив Reuters

Председателят на българската общност в Гърция Росен Христов беше намерен мъртъв в Атина. Основната версия, по която работи полицията, е убийство, съобщи Нова телевизия.

Трупът на Росен Христов бе открит късно снощи от полицаи в къща в атинското предградие Хайдари.

Според съдебния лекар Росен е бил убит преди около 4 дни, а тялото - завито в одеяла и скрито. По време на аутопсията по главата и крака на жертвата били открити рани от остър предмет, предаде БНР.

Разследващите полицаи издирват жена от България, с която Христов се е видял в четвъртък. Тя е напуснала жилището преди няколко дни и също е в неизвестност.

Следите на 60-годишния Росен Христов се загубиха в четвъртък, след което сестра му Нели Христова, която е омъжена в Гърция, сигнализира в полицията и българското посолство.

Заместник-председателят на дружеството Емил Крумов казва, че Росен за последен път е бил в офиса на дружеството в четвъртък вечерта, пише „24 часа“. "Росен работеше в централа за отпадни води. В петък сутринта ми позвъниха, че не е отишъл на работа и ме помолиха да проверя дали е добре. Отидох до офиса с такси, но там го нямаше и оттогава никой няма връзка с него", разказва Крумов.

Според него последно в четвъртък вечер Росен се е видял с българката Стефка Мариянска от с. Падеж, Благоевградско, на която помагал да си намери работа.

"Росен помагаше на българите и се раздаваше. Дори нямаше личен дом, а спеше в офиса на общността, но имаше и много врагове. Аз съм в дружеството от година и половина, но знам, че преди време имаше отправени и заплахи към него. Със сигурност зная, че много хора му дължат пари, а не той на тях, както опитват да го опетнят", разказва Крумов.

Росен Христов е родом от Варна. По професия е цирков артист. В Гърция емигрира преди 10 години, а от 7 бе председател на българската общност. Той е основател и на първото българско училище в Атина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Росен Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
10
 
! Отговори
Д. Христова преди 12 години
Лесно е да кажете- щом са го убили явно е имало защо. Само тези, който го познаваха знаеха що за човек е. Аз се гордея със човекът, който беше той....исках един ден и той да може да се гордее с мен.....Като не знаете-поне бъдете по убрани в коментарите си.Пожелавам на всички ви НИКОГА да не изпитате това което изпитва моето семейство, нека никога не ви са налага да търсите някого, ...да загубите някого по този начин, да четете и слушате такива коментари... Обичайте близките си... нищо не знаете.
19
0
 
11
 
! Отговори
Д. Христова преди 12 години
Всички дават коментари, за човек , който дори не познават...Баща ми не беше клошар, спеше в офиса доста често, защото пращаше в кжартирата си хора-българи, които нямаха работа, пари и къде да отидат. Веднъж даже нае една квартира която плащаше няколко месеца прди той сам да спи там, беше помогнал пак на някого....Със майка ми сме обикаляли за мартеници, правили сме значки с българското знаме, сурвакници- заради които даже веднъж ми се наложи да стоя един час в студа за да мога да му ги изпратя
18
8
 
5
 
! Отговори
Suleyman преди 12 години
Само българин може да го е убил. Българите са единствените които предават своите. Примери много.Пък и като е българин какво търси в Гърция? Гърция за гърците! Пък и като Гърция е фалирала България е супер - благодарение на Боко какво правят българите (тези истински арийци) в "***" и "бедна" Гърция?
17
0
 
5
 
! Отговори
Вито преди 12 години
Голяма загуба за майка му *** Христова и за цяла българия ...
16
0
 
22
 
! Отговори
13 преди 12 години
Аз като емигрант вече 15 години зная колко е важно да има такива хора като Росен Христов и общности на работещи и живеещи в чужбина българи. Не ни е лесно. Който казва, че тук го срещат едва ли не с червен килим не е подавал носът си от България. Като не знаеш езикът на страната и отиваш "на тъмно" само защото си чул, че някой бил преуспял можеш да попаднеш на всякакви мошеници. Хора като убитият(Бог да го прости!), помагат много. Те са алтруисти и българофили в природата си.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да застрелят гръцки банкер
14
4
 
18
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
5, намесата на византийски паравоенни организации е първото нещо, което ми идва на ум при подобен случай. Разбира се гърците ще изкарат че българката го е убила. Какво се случи с Никола Стоянов - българин от беломорска македония? Не можаха да го накарат да се нарича Николис Стоянидис, уволниха го и го арестуваха защото не е грък!!! Към председателя на българската общност са поредприети, обаче по-директни мерки, т.к. българите се претопяват и асимилират трудно.
13
1
 
27
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАШИТЕ ЖУРНАЛИСТИ....Моля ви пишете повече за този случай и правете журналистическо разследване.Описвайте повече живота на нашите българи в другите страни за да бъдете наистина полезни на хората решили да излязат навън от страната ни.Описвайте проблемите на емигрантите,както и сполуките им.По този начин ще помогнете на хората да си намерят препитанието, а и ще ги предпазите от бедствия. Нека да знаем къде БЪЛГАРИНЪТ е по-добре приет и къде не го обичат. Бъдете полезни на народа си.
12
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не там! За кучето кучушка смърт!
11
28
 
0
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
бил е един мошеник... и си е намерил майстора...
10
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От написаното излиза, че Росен е бил клошар и не е имал пари за квартира.
9
2
 
12
 
! Отговори
Кипър преди 12 години
Мир на праха му ! Със сигурност е бил добър човек ,но колко български *** има в Гърция .....
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не знам за този човек. Бог да го прости и дано хванат и накажат виновниците. Мисля, че е редно да се пише много повече по този случай, защото много хора се стремят да оцелеят, като си търсят работа в тази страна дори и сега, когато положението там е трудно. Кой друг, ако не нашите медии, да им отвори очите за много неща. А то сега какво се случва? Информират се от свои познати и дори от непознати хора и често пъти стават жертва на какво ли не.
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за човека помагал не на гърци, а на българи и лошото е ако се окаже, че е убит от българи, а не от гърци !
6
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за човека. Чували сме само хубави неща за него от немската общност. Убийството изглежда поръчково, като подозрението, че е извършено от жена предполага, че ще се опитат да го представят като битово. По същият начин се развиха събитията покрай сестрата на наш Мутраген, където беше убито и детето и, а случаят представен като "драма от ревност".
5
5
 
49
 
! Отговори
shhhhh преди 12 години
има вероятност да са замесени в убииството му гръцки неправителствени паравоенни организации преди няколко години имаше загадъчна смърт на български професор,занимаващ се със запазването на българските диалекти из беломорска тракия мътна е гърция
4
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понеже фалиралата Гърция е много зле хиляди българи стоят там и не се връщат в процъфтяващата си родина.
3
2
 
41
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
ЕС ще спести много пари ако върне смъртните присъди за убийство!
2
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Билета до Германия или Англия е по-евтин от самолетен до Гърция, та дори и от влаков...ама това само хора, които пътуват го знаят ;)
1
50
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво правят във фалирала Гърция тя образи несретни ...Не са могли да съберат пари за билет до Германия или Англия ?