Правителството на Румъния подаде оставка

Премиерът Емил Бок се мотивира с икономическата стабилност
Обновена: 6 фев 2012 14:49 | 6 фев 2012 12:22, Елка Василева
94
Правителството на Румъния подаде оставка
Емил Бок. Снимка: Reuters

Правителството на Румъния подаде оставка, за да осигури икономическата стабилност на страната. Това заяви румънският премиер Емил Бок, съобщи Асошиейтед прес.

"Върнах мандата на правителството, защото не се вкопчвам във властта. За страната е изключително важно да имаме икономическа стабилност", заяви премиерът. "Взехме изключително тежки решения. Тези мерки бяха взети с мисълта за бъдещето на Румъния", допълни той.

Бок призова депутатите възможно по-скоро да изберат нов кабинет.

За да стабилизира финансово страната след 2009 г., правителството на Бок приложи серия от непопулярни мерки за намаляване на разходите, включително намаляване на заплатите в държавния сектор, съкращаване на работни места, увеличаване на данъците и други.

Освен това румънските власти обещаха на МВФ и Световната банка да бъде проведена либерализация на пазара на природен газ и на електроенергия, да бъдат повишени регулираните цени на енергоносителите, както и да орежат държавните субсидии за централното парно.

От януари в Румъния се провеждат протести срещу правителството на Бок и президента на страната Траян Бъсеску.

Според последните проучвания Демократическата либерална партия, начело на която е Емил Бок, се ползват с подкрепата само на 20% от населението, докато рейтингът на лявата коалиция е над 50%. Парламентарните избори в Румъния са насрочени за края на 2012 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: РумънияЕмил Бок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
23
 
! Отговори
шенген преди 12 години
Когато "западните"казаха стоп шенген за България-Румъния:по всички европейски медии излъчиха румънския президент ,даващ официално мнение(защитава страната си),протопоставящ се на решението им.От Бг политиците имаше мълчание......! какво може да се каже повече.!
34
6
 
16
 
! Отговори
simlim преди 12 години
Време е и в България да се случи същото... Когато не сме доволни от управлението, трябва така да изразяваме недоволството си, а не просто да стоим и да ги плюем...
33
8
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
Айде, Бойче, ти си наред!
32
4
 
14
 
! Отговори
coming soon преди 12 години
"Правителството на Румъния подаде оставка, за да осигури икономическата стабилност на страната"Скоро и в България!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В държавата, която обитаваме няма опасност някой да си подаде оставката загрижен за процъфтяването на народа.Тук опасността, е точно обратната.Всеки идва на власт "загрижен за процъфтяването на народа" и не се маха докато не го махнат.
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
другари, не се пенете толкова, за ваш ужас боко ще остане поне още 5 години. не защото е най-добрия, а защото е по-добър от вашите мръсни идиотизирали представители и защото няма друга алтернатива в момента..
29
2
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 12 години
Съгласен съм с теб но -да наречеш-Италианските "***" (румънците) е неправилно!!!на много места по света казват на българите "***"-не мисля че би се съгласил нали ?
28
0
 
11
 
! Отговори
АБВ преди 12 години
Защо не се казва за най важното нещо за което доиде клинтън ,за срещата с ромите
27
4
 
10
 
! Отговори
АБВ преди 12 години
А нашето какво чака
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само комунистите може да ликвидират корупцията и грабежа на ГЕРБ, НДСВ, СДС и БСП. Спасението е връщане на конституцията на Живков, силна комунистическа власт, държавна сигурност и народна милиция, както и национализация на заграбеното народно богатство през последните 22 години.
25
12
 
19
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 12 години
АЙДЕ БОКО ТВОЙ РЕД Е!ВЗИМАЙ СЕ В РЪЦЕ И СИ ТРЪГВАЙ,НИКОЙ НЯМА ДА СЪЖАЛЯВА ЗА ТЕБ И БЪРЗО ЩЕ ТЕ ЗАБРАВИМ!
24
2
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Ами ако няма кой да издигнем теб, все си мисля, че ще е по-добре. Поне може да си по-добре възпитан, да си чел повечко книжки и когато не знаеш нещо да се поспреш и да попиташ и другите какво мислят по въпроса. И най-вече родителите ти сигурно са те възпитали как да се държиш с хората - да им говориш на Вие, да ги изчакваш и изслушваш, да не ги обиждаш и псуваш. Ако отговаряш на тези критерии, по-добър си от тези, които са сега - сини, червени, зелени и карабозави...
23
5
 
10
 
! Отговори
оП преди 12 години
Дали ще доживея това да се случи в България? Като се вкопчат във властта и няма пускане! Нашият хубавец го уличават в корупция (Мишо Бирата) и никакви последствия? На запад да беше заваляло с оставки след такъв скандал. Италианските "***" (румънците) са по-напред от нас...
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се оправят като могат,когато ние бяхме по площадите те ни се смееха,защото червените величия при тях още не бяха окрали всичко.При нас ББ си дойде на мястото и докато се кандидатира все ще печели и управлява -мъж на място.
21
4
 
4
 
! Отговори
asd преди 12 години
И да се махне сегашното правителство, няма кой да го замести. Това е така, защото в страната корупцията се е просмукала да най-ниските етажи, обикновените хора. Всеки който дойде на власт ще иска да оправи себе си и семейството си за сметка на народа. Всеки ще си каже, че има 4 години да краде, а законите са така написани, че ако веднъж се сдобиеш с пари и информация вече си бетон, никой няма да те пипне. Ще имаш пари за адвокати, ще знаеш мръсни тайни, всички ще се съобразяват с теб.
20
0
 
2
 
! Отговори
Oggy преди 12 години
hubav vupros. Te prosto se predavat poradi samo 20% podkrepa ot naroda. Sega ostaviat durjavata v rucete na liavata koalicia, koqto ima nad 50% doverie ot naroda. Trydno reshenie, no im pravi chest che go praviat za durjavata.
19
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Борисов да се маха, разпускане на крадливия парламент, народен съд за ГЕРБ и СДС и връщане на БКП на власт.
18
5
 
10
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
до 22Добре батко, аз нямам нищо против да изберем ново правителство. Въпросът ми е точен и ясен. Кой от текущата политическа витрина да замести Борисов? Първанов, Кунева, Сидеров, Янев, Костов, Доган? Може би някаква двойна-тройна-четворна-петорна или шесторна коалиция? Най-лесно е Борисов да сдаде властта, Плевнелиев да направи служебно правителство и то да насрочи дата за предсрочни изобори. Въпросът е какво правим след това. Като не забравяме финансово-икономическите условия през 2012.
17
11
 
12
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Гледам че имам минуси, пък няма предложения кой да оглави държавата, ако Боко си замине... сигурен съм че има някъде достойни анонимни партийки и хора, които се мислят/симислята/или са досотйни хора с възможности да бъдат държавници... НО реланостите са следните... Ахмед Доган - Гоце - Сергея - по малко възможните- завръщане на Крадливия Дедо От Мадрид на бел кон - новата звезда Миглнечето "Йес Сър" Кунева - и съвсем-невероятните Яне Янев Флашката ,Иван "Всичко по 1$" Костов или Волен Фюрера..
16
10
 
21
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
"Правителството на Румъния подаде оставка, за да осигури икономическата стабилност на страната.", а българското няма да подаде, за да НЕ осигури икономическа стабилност на страната. Държава с почти двойно по-високи доходи на населението, намира проблем в това, а у нас премиера счита, че народа е забогатял и живее от лихви... Ето това ни е проблема в представата за нещата в живота - навсякъде те са реални, а у нас управляващите живеят в НЕРЕАЛЕН СВЯТ!!! Защо закрихте Гражданска защита, гербери???