Гръцки зам.-министър: Не мога да приложа мерките за икономии

Янис Куцукос връчи оставката си на премиера
9 фев 2012 22:41, Елка Василева
33
Гръцки зам.-министър: Не мога да приложа мерките за икономии
Снимка: архив, Reuters

Гръцки заместник-министър на труда днес връчи оставката си на премиера Лукас Пападимос, съобщават медиите. Подавам оставка, не мога да приложа мерките за икономии, заяви Янис Куцукос.

Въпросният заместник-министър, който е от социалистическата партия ПАСОК, е подал оставка, тъй като не може реализира мерките, договорени с тройката от политическите лидери на трите партии, подкрепящи коалиционното правителство в рамките на новата икономическа програма.

Всички разбираме, че преговорите за намаляване на дълга и за новия заем са се водили при крайно неблагоприятни условия за Гърция, за жалост, договорените мерки не са просто жестоки, те са крайно болезнени за работещите, се казва в съобщение, огласено от канцеларията на заместник-министъра.

Янис Куцукос е избран за депутат от партията ПАСОК през 2000 г., като преди да поеме поста в министерството на труда е бил председател на федерацията на държавните служители АДЕДИ, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: ГърцияЯнис Куцукос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
анонпмен преди 12 години
Да им изпратят мозъците Ран - Ът.
8
0
 
2
 
! Отговори
Ivancho преди 12 години
Kogato kradiaha i lagaha non stop toi mozeshe,a sega ne moze.Doide vreme da se plashta smetkata na tova koeto sa iziali. Vse niskoi triabva da plati.Hitrite garci prodalzavat da lazat i budalkat vsichki.Samo zdrava raka i vsichko shte si otide po mestata,inache lazite im niamat kraj
7
1
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Опааа,една глава...падна,поне е...честен чиновника-министър и си подава оставката.То и другите в правителството,не се съмняват,че няма да спазят...мерките,но дават вид,за даопънат милионите и да изкарат зимата.Лятото ще наваксват от...туризъм;гръцка му работа.
6
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може да приложи мерките, защото ще го линчуват. У нас тези мерки са приложени много отдавна. Теория на НЕвероятностите! Гръцки младежи издигнаха на площад Синтагма в Атина плакат на който пишеше Тихо да не събудим българите. Ние съжаляваме българите, но мислим, че те сами са си виновни за положението до което са докарани. Смятаме, че нашите управници искат да ни докарат до тяхното положение, което ние няма да допуснем.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласявам се. Да пратим Дянков, той ще оправи гърците.
4
2
 
33
 
! Отговори
<999> преди 12 години
Колкото и да се опъват ще клекнат на нашия - ще гладуват.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жан Виденов ви трябва Той МОЖЕ от Ванкувър до Владивосток " За Бога Не Купувайте"
2
5
 
20
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
не могат да приложат мерките ... та то е като да накараш Фидосова га не яде
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо бе Куцукос ела вземи улоци по икономии от *** Вдянков.