Томислав Николич е новият президент на Сърбия

Досегашният държавен глава Борис Тадич призна поражението си
21 май 2012 07:39, Красимир Ангелов
43
Томислав Николич е новият президент на Сърбия
Новоизбраният президент Томислав Николич. Снимка: БТА

Лидерът на Сръбската прогресивна партия Томислав Николич е новият президент на Сърбия, сочат данните от проведения втори тур на президентските избори в страната.

"Сърбия няма да се отклони от пътя към ЕС и защитата на Косово. Ние ще решаваме вътрешните проблеми, които създаде Демократическата партия и Борис Тадич. Ще развиваме икономиката, ще се борим с бедността и корупцията, ще създаваме работни места", изтъкна новият държавен глава, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Досегашният президент на Сърбия Борис Тадич призна поражението си и пожела успех на победилия го опозиционен лидер.

"Смятам за закономерно решението на гражданите, отчитайки проблемите, които трябваше да решавам като президент, много от които не успях да реша", заяви Тадич на пресконференция в изборния си щаб.

Той окачестви изборите като честни и прозрачни и поздрави съперника си за победата, като му пожела успех.

"Призовавам всички политически фактори за запазят стратегическата ориентация на Сърбия към ЕС", добави проевропейски ориентираният досегашен президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
7
 
! Отговори
край преди 11 години
Българче, икономическия крах на гърция е в пъти по добър от икономическите успехи на България за съжаление. А като поседиш една седмица в Белград ще се учудиш колко много София прилича на гето в сравнение. Българите имаме с какво да се гордеем но не по малко-имат с какво да се гордеят и нашите комшии. Истинските врагове на балканите са *** шиптаризацията и фундаменталиския ислям- срещу ттези врагове трябва да сме единни балканците -иначе 500г. са малко - направо изчезваме.
20
9
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
Какъв брат е сърбина за българина , бе н , какви глупости дърдориш , я *** и питай нашите сънародници от Цари брод и Босилеград за това братство !?!?! И какво толкова ни навираш този Белград , да не е Виена случайно !?!? Хайде слушай си Цеца Величкович и се опивай от нещастното си сърбоманството !!!
19
7
 
6
 
! Отговори
българин преди 11 години
Един по-един големите български изедници и врагове се самоунищожават ! Гърците икономически крах , сърбите политическо самоубийство - голям кеф !!!!
18
9
 
10
 
! Отговори
край преди 11 години
Човек който твърди че сърбите са най-големия ни враг на балканите е ***, не патриот. Българите сърбите и македонците са братя - с една вяра и се разбират без преводач. От тук следва че трябва да преодолеят противоречията си и винаги при конфликт с друговерци да са като един. Иначе знем какво става - 500 г. Българските политици трябва да работят за това а не да се правят че до нас не съществува такъв народ и държава. Сърбите са крачка напред в европеизацията - справка 3-4 дни в Белград.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баба Меркел кога ще си ходи?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До последно всички социологически агенции съобщаваха за 12 % преднина на Тадич.И после изведнъж - Николич.
15
10
 
9
 
! Отговори
патриот преди 11 години
Сърбите като най-големите врагове на България ни направиха хубав подарък от простотия ! Сега ще видят ЕС през крив макарон !!! Измамно е чувството , че няма полза от ЕС , в един по- дълъг период ще се види ясно това ! Момента е дошъл координирано с унгарците/те за Войводина/ да си поискаме Западните покрайнини , защото Югославско кралство отдавна няма и не на Сърбия са давани тези земи !!! Извън съюза те са никой !!!!
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как така ще ми става президент? Той питал ли е Уорлик дали му позволява? За малко да мръднеш до щатите и местните аборигени вземат, че си повярват!
13
1
 
11
 
! Отговори
Тялото преди 11 години
"Смятам за закономерно решението на гражданите, отчитайки проблемите, които трябваше да решавам като президент, много от които не успях да реша", заяви Тадич Ееееее, толкова близо, а толкова далеч....
12
14
 
17
 
! Отговори
Бай Трендо преди 11 години
Сърбите направиха верния избор, като избраха Томислав Николич за президент. Той беше верен съратник на доктор Воислав Шешел. На 17 юни 2012 г. гърците са на ход. Техният избор също ще бъде тежък удар срещу ретроградните сили на световния империализъм и международния неоколониализъм.
11
24
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Сръбската пасмина си заслужи този клоун, нека му се радват сега :-)
10
9
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
8Имаш предвид БСП нали?...
9
12
 
26
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Слаб 2 по нова история ! Събитията в съседна Югославия бяха продукт на отвъд океанския ни нов брат ! Каквото и да бяха направили сърбите, все щеше да е грешно, кауза пердута !
8
12
 
20
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
15% от българите гласуваха за герп. Простаци, наивници и интересчии............
7
16
 
17
 
! Отговори
Мислех си... преди 11 години
Мислех си преди време, че от балканците най-*** сме ние българите...Сърбите само за 20г. ни минаха по този показател ...КАТЕГОРИЧНО. Какво имам в предвид: при падане на желязната завеса- СФРЮ бе 1/ по доходи, по местоположение, по влияние, по икономика/. Републики поискаха от тъпите сърби по-голяма АВТОНОМИЯ ...те отказаха. СФРЮ - се разцепи. Остана една малка държавица около Белград, без излаз на море, Сега се стопират и за ЕС.Дори и Николич на думи да е за ЕС...всеки знае кои е Николич...
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5 е ***
5
45
 
13
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 11 години
Смърт на комунизма и социализма!!!Само ГЕРБ!!!
4
34
 
14
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 11 години
Леле какво става? Тоя свят съвсем полудя. Както е тръгнало и Съветския съюз ще възкръсне. Бойко дръж положението умори комуназите от глад да не могат да мърдат до изборите догодина.
3
13
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Ако си мислиш, че Франция и сърбия ще цъфнат, много се лъжеш.
2
13
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Иска едновременно и Косово и ЕС... - не може - трябва да избира... - в интерес на истината за Косово няма никакъв шанс - поне да акцентира върху ЕС...Дали е чул, че българските емигранти в САЩ поставиха остро въпроса за Западните Покрайнини и тяхната автономия. Воеводина и Северен Санджак също са на дневен ред и така до като се свият до анклава Београд...