ВМРО-ДПМНЕ обяви победа на местните избори в Македония

СДСМ заплаши да бойкотира втория тур
Обновена: 25 мар 2013 10:06 | 25 мар 2013 10:05, Елка Василева
5
ВМРО-ДПМНЕ обяви победа на местните избори в Македония
Никола Груевски. Снимка: БТА

Изборите в Македония бяха свободни, честни и демократични и те са победа за всички граждани и за държавата Македония. Победи Македония, победи ВМРО-ДПМНЕ, победиха делата. Това заяви лидерът на управляващата в Македония партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на пресконференция в щаба на партията, на която той обяви, че коалицията начело с неговата политическа сила „За по-добра Македония“ е получила огромното доверие на гражданите и е спечелила убедителна победа на проведените вчера в страната местни избори.

Груевски каза, че ВМРО-ДПМНЕ и коалицията побеждават в най-малко 25 общини, а в 32 водят в резултата, предаде агенция МИА.

По информация на Държавната избирателна комисия избирателната активност вчера е била 67,61 процента.

От своя страна лидерът на опозиционната партия Социалдемократически съюз на Македония /СДСМ/ Бранко Цървенковски оцени, че местните избори не са били честни и демократични. Той каза, че е възможно партията да не участва във втория тур от изборите поради нарушенията в изборния процес, като целта на СДСМ са предсрочни парламентарни избори. На пресконференция Цървенковски каза, че през целия изборен процес е имало заплахи, изнудване и натиск, нарушения в избирателните списъци, злоупотреба с бюджетни средства.

От ВМРО-ДПМНЕ пък оцениха, че заявеното от Цървенковски е опит да избяга от собствената си отговорност след категоричното поражение на СДСМ на местните избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Банкеръ преди 11 години
Поне в Македония не съм видял да се рови по кофите за ***.Дали са Българи или да всички знаем,но поне се грижат за гражданите си.Нашите политици има какво да научат от Макетата.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЧе каква е разликата, ако другите бяха спечелили. И те така мислят. Нали всички са извънземни.
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това какво значи че македонците наистена вярват че са извънземни щом избират правителство което мисли че са предци на Александър Македонски !!!